Costa Rica, dag 3

Costa Rica, dag 3

Daar zit je dan 6 uur morgens middenin het oerwoud, vogels vliegen af en aan en kwetteren er vrolijk op los.

WAT IS DE WERELD TOCH MOOI!!!

 IMG_0417

Wij hebben een lodge (huisje) op de 1e etage met balkon, waar ik dus relaxt zat te genieten van dat natuurschoon, Henri sliep nog. Maar na een half uurtje werd hij ook wakker en ging bij mij kijken op het balkon, maar hij liet de deur achter zich in het slot vallen. Dus wij hadden ons zelf opgesloten altijd handig maar niet heus. Maar na een half uurtje op het balkon vast gezeten te hebben, kwam de hotelmanager ons bevrijden met de loper.

Daarna konden wij ons snel douchen en ontbijten want om 08.00 staat de bus weer klaar voor vertrek. Vandaag staat een boottocht op het programma, daarom rijden wij eerst naar het grensplaatsje Los Chiles. Voordat wij daar aankwamen hebben wij een stop gemaakt bij de een restaurant met een grote verzameling wilde  leguanen. Prachtig om deze beesten te zien met hun prehistorische lichaam.

IMG_0422  IMG_0432 IMG_0430

Daarna zijn wijn doorgereden naar het dorpje Los Chiles, dit dorpje geeft de grens aan tussen Costa Rica en Nicaragua, wij zijn hier de boot ingestapt en zijn gaan varen. Nu zaten wij echt in het tropisch regenwoud, varend op de rivier de Rio Frio. Onderweg zijn wij brulapen, kaaimannen, hagedissen, ijsvogels, luiaard en diversen soorten vogeles tegen gekomen, geweldig om mee te maken. Je moet goed turen naar de verschillende bomen want de dieren zijn goed verscholen. Op de boot hebben wij de lunch gehad, tuurlijk weer iets met bonen maar wel erg lekker. Op het laatst kregen wij nog een flinke regenbui, onze boot was overdekt dus geen last van gehad.

 IMG_0446   IMG_0457

IMG_0462 IMG_0465

IMG_0468 IMG_0510 IMG_0483

IMG_0519 IMG_0488

IMG_0520 IMG_0516

Na 1,5 uur rijden waren weer in het dorpje La Fortuna, daar hebben wij nog wat rondgelopen en wat te drinken gehaald. Bij het hotel aangekomen zijn wij naar het riviertje gelopen wat aan de tuin grenst van het hotel, daar zijn allemaal kleine gifkikkertjes, er klein maar wel om te zien. Tevens was daar een grote mierenhoop met grote straten met mieren deze hadden allemaaal blaadjes op hun rug en daarmee lopen ze dan naar het nest, het waren er echt duizenden. Ik heb zelf nog ff lekker gezwommen in het zwembad.

IMG_0418 IMG_0527 IMG_0534

Avonds hebben wij nog een poging gedaan om naar de vulkaan Arenal te gaan, want deze vulkaan is nog steeds actief. Helaas gaf hij vandaag geen lava af, want dat zou je dan het beste kunnen zien in het donker. Wij hadden overdag al wel gezien dat er gaswolk uit komen. Daarna zijn wij naar het restaurant gereden en hebben daar een lekkere maaltijd gehad.

Toen was de dag al weer voorbij.. morgen is Henri Jarig.

2 REACTIES

comments user
martin

Echt gigantisch om te zien, Hans Erik mooie foto’s(goeie camaera). En sir Henry nog proficiat met je verjaardag, ‘ he jullie beiden’ maak er een mooie vakantie van en geniet ervan.

Groeten,

Martin

comments user
ALIDA

HE GUYS! WAT EEN PRACHTIGE NATUUR!! ALLEEN DIE WITTE BENEN VAN JULLIE,DIE VALLEN WEL ERG OP HOOR!!HAHHAH,GENIET ER LEKKER VAN, IK WORD HELEMAAL JALOERS ALS IK AL DIE PRACHTIGE FOTO ‘S ZIE…GROETJES ALIDA

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: