Costa Rica, dag 2

Costa Rica, dag 2

Zoals ik al schreef in mijn vorige bericht, vandaag rijden wij naar La Fortuna dit is een plaats bij de vulkaan Arenal. Voordat wij daar zijn gaan wij eerst kennismaken met de lokale touroperater waar Fox reizen meesamenwerkt.

Dit is nog in San Jose, deze lokale touroperater heeft als doelstelling om het Toerisme in Costa Rica op een goede milieuvriendelijke manier in de markt te zetten en Fox Reizen ondersteunt dit. Door bijvoorbeeld drinkflesjes uit te delen, deze flesjes zijn volledig afbreekbaar wanneer deze in de grond komen. Dit werd ons verteld door een Nederlandse mevrouw van deze touroperater, zij wist ons ook te vertellen dat Costa Rica veel doet om hun natuur goed te beschermen. Na een kleine bezichting gezien te hebben van de lokale bevolking, die maskers van afvalprodukten hadden gemaakt.

IMG_0359 IMG_0362

Daarna zijn weer onze bus ingestapt en hebben wij de stad verlaten om naar La Fortuna te reizen. La Fortunna ligt in het regenwoud. Onderweg zagen wij het landschap veranderen in steeds meer bomen en planten, ook het weer veranderde door een paar druppels te laten zien. Na een 2 uurtjes gereden te hebben gingen wij eten op een ecocentrum. Hier word al het eten op een verantwoorde manier gemaakt. Het eten was lekker (sla, rijst, bonen, kip en  een soort aardappel).  Tijdens het eten zagen wij de eerste Kolbrie voorbij vliegen…

Na het eten kregen wij een rondleiding op het ecocentrum (milieuvriendelijke manier van kweken: dit gebeurde door een zeer gedreven man, tevens de eigenaar van het ecocentrum. Hij liet de groep raden watvoor produkten er zijn en soms moest je actief deelnemen aan het oogsten. Tuurlijk moet je ook veel dingen proeven. Ik heb zelf nog een soort aardappel uit de grond getrokken en een stam van suikerruit leeggetrokken voor het sap.

IMG_0375 IMG_0373 IMG_0380

IMG_0383 IMG_0410 IMG_0397

IMG_0399 IMG_0388IMG_0413 

Op het laatst kregen wij het sap van suikerriet te drinken maar daar hadden ze ook een alcohol versie van gemaakt, daar kregen wij het nog warmer van, hihi.

Daarna zijn wij de bus weer ingestapt om naar onze nieuwe hotel te rijden, dit hotel heeft uitzicht op de vulkaan Arenal, tevens is er een schitterende tuin (morgen heb ik foto’s). Maar bij waren nog niet binnen op ons hotel kamer of het begon te regenen. Echt zo tropische bui, wel lekker fris weer. Hier regent het per jaar gemiddeld 4 meter, in Nederland bijna een meter.

Om 16.15 vertrokken wij naar Baldi Termae Spa, dit een spa wat vlak aan de voet van de vulkaan ligt. Hier zijn verschillende baden met verschillende temperaturen. Hier hebben wij lekker genoten om zo de laatste resten van onze jetlag weg te krijgen.

baldi baldi 3

 

Na het zwemmen zijn wij met de groep wezen eten, een lekkere tonijn.

Daarna zijn wij lekker gaan slapen.. morgen een boottocht vol met dieren.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: