Costa Rica, dag 10

Costa Rica, dag 10

Woensdag 3 november

Helaas het regent nog steeds, je kunt merken dat iedereen het zat begint te worden. Ook volgens de lokale bevolking gaat het niet goed met de hoeveelheid regen. Maar wij willen toch graag het nationaal park Manuel Antonio bezoeken en dat willen meer mensen van onze groep gaan doen, dus na het ontbijt zijn wij vertrokken.

Wij hebben nog even gekeken naar de weg die ingezakt was, om weer weg te komen uit Manaul Antonio moet deze weg weer gemaakt gaan worden, dus wij werden als groep wel wat zenuwwachtig toen wij dit zagen.

IMG_0961

Gelukkig kunnen de taxi’s nog wel rijden ondanks de weg die ingezakt is. Helaas zagen wij aankomst bij het park dat het hek dicht is, wij hebben nog nagevraagd maar het bleek te gevaarlijk qua rivieroverstroming en vallende bomen, dat was wel een flinke tegenvaller. Want ondanks de hevige regenval haddenn wij misschien nog veel dieren kunnen zien.

Wij zijn toen als groep een restaurant opgezocht om koffie te gaan drinken, sommige gingen zelfs de zee ff in. Want in Manuel Antonio zijn prachtige stranden… maar ja dan moet het wel mooi weer zijn. De hevige regenbuien worden veroorzaakt door de tropische storm Tomas.

IMG_0965

IMG_0970   IMG_0963  IMG_0969

Bij een winkeltje een lekker verse stokbrood gekocht en bij de supermarkt een potje jam van 6 dollar gekocht (3 a 4  euro). Bij terugkomst in het hotel hebben wij lekker de middag bij op het onze terrasje van de hotelkamer gezeten, want ondanks de regen is de temperatuur rond de 22 a 25 graden. Beetje lezen, dommelen.. koffie/soepje erbij. Gelukkig kwamen de doodshoofdaapjes weer langs om hun buikjes te vullen, de hele groep kwam weer uit hun hotelkamer te voorschijn om deze prachtige beestjes te zien. Het was een hoogtepunt van deze dag!!

IMG_0984 IMG_0980 IMG_0981 IMG_0983 IMG_0997

Ik ben de loop van deze middag mijn dagverslagen gaan schrijven voor de website. Henri heeft een uurtje geslapen. Nadat wij ons hadden opgefrist zijn weer met taxi naar een restaurant gegaan, dit keer een soort Italiaans restaurant maar dan wel van een positieve Amerikaan. Deze Amerikaan haalde zelfs een gerecht van een andere tafel om te laten zien watvoor gerecht het is..  Amerikanen zijn gek!! Wij hebben beiden een gerecht met reuze garnalen besteld en dat was erg lekker.

Omdat wij morgen naar San Jose gaan… heeft Lisbeth na het eten het plan uitgelegd hoe onze reis zou gaan.. Omdat de wegen slecht zijn, zijn er aantal scenario’s gemaakt, dus volgens haar komen wij weg uit Manuel Antonio.. Ik heb mijn twijfels, het was vanavond wel wat droger maar of daarmee alle wegen vrij gaan worden.

Toen was het een uurtje of 10 en iedereen was moe en ging lekker naar bed.. dus ook wij.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: