Costa Rica, dag 9

Costa Rica, dag 9

Dinsdag 2 november

Vandaag moet ik alleen opstaan, omdat ik ga raften. De anderen van de groep gaan om 10.30 een canopy tocht maken (zweven aan touwen over het oerwoud via de bomen) Henri gaat dat ook doen. Maar niemand wilde raften, dus Lisbeth heeft kunnen regelen dat ik in met een andere groep mee kan. Dus om 07.45 werd ik opgehaald met een busje, waarin al 5 andere deelnemers zaten. Ik had al voorspeld dat het Amerikanen zouden zijn en dat klopte helemaal. Na het ontbijt zijn wij eerst met een klein busje vertrokken om daarna over te stappen in een gele Amerikaanse schoolbus. Het was een heftig tochtje qua slechte wegen vooral om het regen niet was gestopt na gistermiddag. Onderweg moest er nog een weg worden gemaakt door de wegwerkers met een grote schuifmachine. Ook moest het team van de rafting af en toe uit de bus om takken van de weg af te halen, ook waren er wegen onder het water komen te staan, maar nog wel begaanbaar. Maar na een rit van een ruim uur kwamen wij bij de rivier uit, daar kregen wij eerst een veiligheidsles kregen. Dit was wel ff schrikken want deze les was er duidelijk, qua veiligheidslijnen en kajakreddingsboten en het uitzicht op een wilde rivier liet ook niets aan de duidelijkheid over hihi.. Maar goed, ik moest samen met de andere Amerikaanse man op de voorkant van de raftingboot gaan zitten. Bij een raftingboot zit je niet binnen in de boot maar op de buitenkant van deze boot. Met lekkere gespannen hartslag gingen wij starten, de 1e golven sloegen binnen in de boot, dus wij waren meteen nat. Onze stuurman gaf goede instructies en daardoor ging de boot goed door de golven. Deze golven waren zo 1 tot 2,5 meter hoog, het was een geweldige ochtend mede door de snelheid van de rivier (door de hevige regenval) waren wij snel bij onze eindpunt. Maar toen kregen wij het voorstel om door de varen naar het dal, dit hebben wij gedaan, dit stukje was wel een stuk rustiger daardoor konden wij het natuur bekijken. Onderweg zagen wij veel palmbomen in het water liggen.. de natuur was wild geworden. In het dal zijn wij weer opgehaald met de schoolbus, na een tochtje van 30 minuten waren wij weer in Manuel Antonio, onderweg zagen wij dat er veel weilanden onder het water waren gelopen. In Manuel Antonio hebben wij als groep een heerlijke lunch gehad, tevens hebben wij de foto’s bekeken van onze raftingtocht, deze foto’s heb ik ook gekocht (helaas staan ze op een cd-rom, die komen dus later).

Henri was ondertussen in het hotel achtergebleven voor de canopytocht, helaas is deze geannuleerd door de hevige regenbuien. Gelukkig kwamen de doodhoofdsaapjes een voorstelling geven, geweldig om te zien hoe nieuwsgierig ze zijn zonder de mensen aan te vallen.

IMG_0942  IMG_0922 IMG_0923  IMG_0935  IMG_0939 IMG_0941

Toen ik weer terug kwam in het hotel was Henri met een stel anderen naar beneden gegaan naar het dorpje Quepos, het weer was nog steeds onveranderd namelijk regen. Ik ben lekker gaan relaxen op onze kleine terrasje, lekker naar de vogels aan het kijken. Ook kwamen de kapucijnapen ook nog even langs om te kijken, maar deze zijn meer op hun hoede.

 IMG_0948 IMG_0959 IMG_0949 IMG_0951 IMG_0955 IMG_0956 

Ondertussen was Henri ook terug gekomen van het dorpje, wij hebben verder de middag relaxt doorgebracht, ik heb zelf nog even gezwommen.

Rond 19.00 zijn wij gaan eten in een leuk restaurant waar wij later op die nog lekker hebben gedanst, ik heb zelf nog een poging gedaan om de salsa te dansen met Lisbeth(reisleidster) helaas het was geen succes  hihi. Maar het was een gezellige avond waarbij iedereen ff lekker los ging. Onderweg naar het hotel zagen wij dat de weg was ingezakt.

Manuel-Antonio-Road_newsfull_h

Bij terugkomst in het hotel hebben wij nog een borreltje gedronken in het restaurant, want de rum moest nog ff worden opgemaakt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: