Costa Rica, dag 8

Costa Rica, dag 8

Maandag 1 november, vandaag zijn wij vertrokken van ons hotel Hacienda La Pacifica, omgeving Canas, om 08.00 zijn wij weggereden. Om bij onze volgende hotel te komen, zullen wij vandaag 3 uur gaan rijden,maar dat hebben wij niet als een lange tocht gedaan, want om 10.00 hebben wij een stop gemaakt voor een boottocht.

Deze boottocht ging over de golf van Nicoya naar de river de Abangares, het was een geweldige tocht waarbij veel vogels hebben kunnen spotten zoals de roze Lepelaars. Maar de krokodillen waren ook geweldig om te zien, vooral als onze gids/kapitein van onze boot. De krokodillen gingen voeren met een kleine kip, daarbij kwamen de krokodillen uit het water en lieten hun helemaal lichaam zien. Dit voeren gebeurd onder de speciale voorwaarden: er mogen maar een aantal boten per dag, de krokodillen voeren ook het eten is voor een krokodil een soort snack. Dus de beesten moeten echt actief hun eigen voedsel jagen. Ook voeren wij met deze boottocht langs een stukje Mangrove bos. Dit bos is bekend om hun steltwortels die boven het water zijn, in deze wortels zitten vaak krabben.

IMG_0725 IMG_0724

IMG_0781  IMG_0737

IMG_0769 IMG_0768

IMG_0756 IMG_0759

IMG_0868 IMG_0863 IMG_0864 IMG_0865 IMG_0866 IMG_0867

 

 IMG_0117 IMG_0810

 IMG_0837 IMG_0834

Het was een geweldig tocht, waarbij veel mooie dieren hebben kunnen zien, helaas begon het halverwege weer te regen, de regen zal later deze week nog meer problemen gaan geven.

Hierna zij wij onze reis gaan vervolgen, naar Manuel Antonio, maar eerst zijn wij nog gestopt voor een klein plaatsje waar wij inkopen hebben gedaan en bij de subway een lekker broodje hebben uitgekozen om deze op het terras op eten. Toen zagen wij daar een zestal pagegaaien voorbij vliegen helaas geen foto’s van kunnen maken, ook waren er honden die Henri aan zaten te kijken “waarom krijgen wij niets”. Helaas bleef Henri niet overtuigd van hun kijkkunsten dus zij kregen niets.

Na een uurtje rijden kwamen bij aan bij onze volgende bestemming, namelijk Manuel Antonio, ons hotel heet Villa Teca. Dit hotel bestaat uit een aantal blokken van 2 kamers met een terrasje ervoor, deze blokken zijn allemaal verbonden met trappetjes zo rondom het zwembad en restaurant. Nadat wij onze spullen hadden uitgepakt en lekker aan het relaxen waren op ons terras begon het regenen. Wij hebben nog een drankje gedronken bij Joost en Tor Ivar op hun terras, voordat wij naar restaurant zouden gaan.

Om 19.00 vertrokken wij naar het restaurant, dit deden wij met een taxi ivm de hevige regenbuien. Het grappige was wel aan deze taxi’s dat zij videoclips lieten zien en horen in hun busjes, iedereen meebleren met Grease. Het eten was lekker onder het genot van 2 muzikanten uit Amerika. Volgens ons Hippies die zijn blijven plakken in Costa Rica.

Ondertussen was het blijven regenen, maar wel terug gelopen naar het hotel. Bij terugkomst zag ik nog een stinkdier voorbij lopen in het restaurant. Dit restaurant is een soort overdekt terras in het oerwoud. Na een borreltje zijn wij geslapen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: