Costa Rica, dag 17 en 18

Costa Rica, dag 17 en 18

Na een lange vliegreis waarbij alles eigenlijk lekker soepel verliep zijn wij gisteren om 08.15 geland op het vliegveld in Nederland.

Bij het wachten op onze koffers hebben wij afscheid genomen van onze groep, dit keer was het wel een ander afscheid dan onze andere groepreizen. Want onze groep was erg hecht geworden waarschijnlijk door het meemaken van de ramp, ook is er al een afspraak gemaakt voor 12 december om elkaar weer te zien. Want dan zullen wij gaan napraten over de reactie van Fox, over de klachten van deze reis.

Wij hebben om 09.00 de trein genomen naar Apeldoorn, dit deden door de internationale trein naar Berlijn te nemen, rond 10.00 kwamen wij aan in Apeldoorn. Daarna naar huis gelopen en daar de koffers uitgepakt, ook de post doorgenomen. Helaas deed ik 11.00 een verschrikkelijke ontdekking: ik had mijn rugzuk vergeten mee te nemen uit de trein. In deze rugzak zitten al mijn foto/video spullen en de laptop met alle foto’s van Costa Rica.

Dus snel gebeld met de NS, maar deze reageerde wat koel “nog niets gehoord, bel morgen maar eens terug”. Wij stelde nog voor om de trein te bellen maar dat was niet mogelijk omdat deze al in Duitsland reed. Toen heeft henri de Duitse NS gebeld, gelukkig waren deze wel hulpzaam en heeft het telefoonnummer gegeven van het station waar deze trein nog langs moest komen. Dit station (plaats Rheine) heeft hij snel gebeld, deze gingen kijken in de trein en zouden na over 15 minuten terugbellen. Gelukkig belde ze terug, hadden ze de rugzak gevonden… dat was een grote opluchting!!!

Dus wij zijn in de middag nog ff naar Duitsland gereden, Rheine is ongeveer 115 km rijden.. Het was geen gemakkelijke rit als je bijna 24 uur op bent. Tevens waren wij meteen weer gewend aan het Hollandse weer (regen, de kou) Maar wij zijn goed aangekomen in Rheine en hebben de tas opgehaald bij het treinstation. Je kon wel merken aan de vrouw dat zij het wel grappig vond, dat wij in de trein de tas waren vergeten en dat wij nu met de auto de rugzak op kwamen halen. Maar goed wij hadden onze rugzak terug.

Daarna zijn wij snel naar huis gereden, daar hebben wij boodschappen en de rest van de spullen opgeruimd.

De rest van de avond hebben wat tv gekeken en proberen wakker te blijven..dat lukte aardig. Wij hebben goed kunnen slapen, dus hopelijk valt onze jetlag mee.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: