Costa Rica, dag 16

Costa Rica, dag 16

Ook geen vandaag de wekker weer vroeg, nu om 06.15, nu waren wij al voor de wekker wakker maar dat komt gewoon omdat wij er vroeg in liggen. Wij hebben voor het ontbijt een korte wandeling gemaakt door het wetland, omdat het een tropisch oerwoud is met hoge vochtigheidsgraad krijg je wedlanden. Dat zijn vochtig, moerassen waarbij veel dieren en planten kunnen leven. Wij hebben laarzen aangetrokken die bij het hotel staan, en zijn daarmee het wedland ingelopen, wij hebben ons helemaal goed moeten insmeren tegen de muggen. Dat was ook wel te merken, het zoemde flink om ons heen, de modder was flink stevig dus je moest je laarzen af en toe uit de modder trekken. Naast vele mooie bomen en struiken hebben wij nog aantal rode gifkikkers kunnen zien.

 IMG_1359  IMG_1361

   IMG_1364 IMG_1367

IMG_1368 IMG_1369

 IMG_1372   IMG_1380 IMG_1381

Daarna hebben wij ons ff snel gedoucht en ontbijt gedaan, want om 09.00 zijn wij weggevaren uit onze prachtige Turtle Beach lodge. Het water was al flink gedaald daardoor moest de boot flink manouveren om door de smalle ondiepe kanalen te varen. Deze kanalen zijn bijna allemaal natuurlijk ontstaan. Het is geweldig om te zien hoe het landschap voorbii aan je gaat terwijl je vaart, onderweg zie je schildpadden zonnen, of vogels in het water staan.

IMG_1382

Maar helaas moesten wij na 1,5 uur varen overstappen op de bus, want wij gaan vandaag naar San Jose, onze laatste bestemming van de rondreis. Wij waren daar rond 13.30, hebben snel onze spullen op de kamer gezet en zijn de stad in gelopen. Dit was erg relaxt, ff weer met ons tweeen, lekker slenteren in de stad. Nog wel wat dingen kunnen zien zoals het nationaal theater, dit is een theater in oude stijl, erg mooi om te zien.

IMG_1408 

  IMG_1384 IMG_1385 IMG_1386

IMG_1388   IMG_1399 

Vervolgens hebben wij een bezoek gebracht aan het Goud museum, dit zit in de kelder van de nationale bank. Hier zijn allerlei beelden en sierraden te zien van het oude Costa Rica, zelfs nog voor onze jaartelling (de oertijd) Prachtig in detail gemaakte stukken, naast stukken van goud, zijn er ook stukken van klei aanwezig.

IMG_1412 IMG_1413 IMG_1415

IMG_1426 IMG_1428 IMG_1429  

Na het museum zijn wij de stad verder ingelopen, maar de winkels waren niet veel bijzonder, dus nog wat oude gebouwen bekeken. Maar na een uurtje of drie waren wij wel klaar met de stad San Jose, het is een geen mooie stad.

IMG_1435 IMG_1437  IMG_1439 

Bij terugkomst in het hotel hebben wij de vragenlijst ingevuld, daarna zijn wij naar de overkant gegaan van ons hotel, waar een leuk restaurant zit. Daar hebben wij ons laatste diner gehad, dit keer op kosten van Fox, voor het ongemak van onze langere verblijf in Manuel Antonio door de ramp. Ook hebben wij als groep Liesbet bedankt voor haar inzet.

Toen de koffers ingepakt, want morgen is een lange dag, wij vertrekken om 05.30 vanaf het hotel naar het vliegveld, wij vliegen om 09.00 naar New York, daar hebben wij een overstap naar Amsterdam en dan komen wij op donderdag 11 november om 08.15 aan.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: