Costa Rica, dag 15

Costa Rica, dag 15

Zo deze dag was niet voor de vroege vogels bestemd, want om 05.00 ging de wekker. Deze ochtend zijn wij om 05.30 begonnen met een boottocht door het oerwoud, om zo de natuur te zien ontwaken. De boot deed het rustig aan, zo ruim 2,5 uur gevaren en verschillende beesten kunnen zien zoals: waterschildpadden, diversen soorten reigers, kaaiman, toekan’s, brulapen en natuurlijk veel bomen en plantensoorten. Het was een geweldige ervaring om zo je dag te mogen beginnen, midden in de natuur.

IMG_1261 IMG_1270 IMG_1279

IMG_1285

 IMG_1319 IMG_1305

 IMG_1288 IMG_1296

IMG_1311 IMG_1324 

Na het ontbijt, wat heerlijk is, allerlei lekkere dingen zoals muffins, roerei met groeten, brood, vers fruit, pancakes enzo, hebben wij ons klaar gemaakt voor de volgende activiteit. Want om 09.30 zijn wij opgehaald door de boot, voor onze canopy tocht. Deze zouden wij eigenlijk gaan doen in Manuel Antonio maar door de hevige regenval kon dat natuurlijk niet doorgaan. Ik heb toch besloten om mee te gaan ondanks mij bedenkingen. Maar om 10.00 kwamen wij daar aan en kregen wij uitleg en kregen wij onze uitrusting aan. Vervolgens zijn wij begonnen met onze tocht door de bomen, het was geweldig om zo aan een kabel te hangen en dan van boom naar boom te glijden. Erg gaaf om te doen, in de verte hoorden wij de brulapen “brullen”. Het hoogste punt was 70 meter hoog en er waren 10 kabels om te glijden.

Rond 11.30 waren wij klaar met de Canopy tocht en zijn weer terug gebracht naar ons hotel met de boot. Wij hebben ons lekker omgekleed en zijn bij het zwembad gaan liggen, beetje lezen, lekker relaxen. Ondertussen nog de lunch gedaan, in de loop van de middag heb ik samen met een groot gedeelte van de groep lekker lopen spelen in het water. Zoals muntjes duiken, waterspel met een bal, het was een groot kinderfeest.

Helaas geen foto’s kunnen maken, wel een video..

Rond 17.00 hebben wij ons gedoucht en klaar gemaakt voor de vergadering voor de brief van fox. Daarna zijn wij aan tafel gegaan voor het diner en na een drankje zijn wij naar bed gegaan, om 22.30 gingen wij slapen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: