Rondreis Oost Europa, 8

Rondreis Oost Europa, 8

originele weblog Hans-Erik

Zaterdag 16 juli

Gisteravond hebben wij nog besloten om nog een kerk te gaan bezoeken in Vilnius namelijk de HH. Petrus en Paulus kerk. Dus nadat wij waren uitcheckt bij ons hotel en de auto was ingeladen met onze koffers zijn daar naar toe gereden, het ligt buiten de stad.

De kerk was prachtig om te zien en ook dit kreeg ik weer kippenvel bij binnenkomst van de kerk want er werd Ave Maria gespeeld op het orgel. Dit was ter gelegenheid van een doopdienst die op dat moment werd gehouden, erg mooi!! Deze kerk is de barok stijl gebouwd, overal zijn er witte beelden te zien die bijbels taferelen laten zien. Verder hangt er een bootvormige kroonluchter van 1905, de kerk is zelf veel eerder gebouwd.

IMG_2701 IMG_2697 IMG_2698 IMG_2699 IMG_2700  IMG_2714   IMG_2717

Nadat bezoekje zijn wij gaan rijden, want vandaag was het een lange dag in de auto, wij hebben 6,5 uur gereden en dan maar 400 km af gelegd, dat is het nadeel als je maar maximaal 90 km kunt rijden. Vaak kun je de 90 zelfs niet halen want je rijdt door dorpjes. Maar de wegen die wij hebben gereden lieten ons wel mooie dorpjes zien en het landschap was mooi heuvelachtige, dan weer akkers met graan en dan reden wij weer door een groot bos.  Wij hebben nog een aantal stops gemaakt zoals in Poolse stadje, nadat wij de parkeerplaats hadden verlaten, kwamen wij uit bij een soort kinderparadijs met grote speeltuin. Wij hadden zin in wat eten, dus wat besteld en buiten gaan zitten, aan die tafel was iets bijzonders namelijk de stoelen en de tafel konden bewegen afzonderlijk van elkaar, erg grappig.

 P7160050

Onderweg hebben wij Litouwen achter ons gelaten en zijn wij Polen binnen gereden, ons eindbestemming voor vandaag was Bialowieza. Dit ligt aan de rand van het grootste natuurlijkste bos van Europa. Rond 16.30 hadden wij ons weer ingecheckt, bij hotel Bialowieski.

 P7160048P7160049

Rond 19.00 zijn wij naar het restaurant gelopen, onze tafel stond al klaar inclusief het voorgerecht, terwijl wij geen tijdstip hadden afgesproken… Maar dit hotel werkt veel met grote groepen toeristen en dan krijg je dat soort dingen… Wat hebben wij dan gehad qua eten: Asperges met ham, kool/aardappelsoep, gehakt met rijst/ui in een koolblad met aardappelen en groenten en sinasappelcake. Het was wel oké eten.

Rond 22.00 zijn wij gaan slapen, ik was moe van het autorijden.

Voor dag 9 geld: De natuur in… hoe en wat, dat gaan wij nog bekijken….

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: