Rondreis Oost Europa, 12

Rondreis Oost Europa, 12

originele weblog Hans-Erik

Woensdag 20 juli

Vandaag zijn wij rustig opgestaan en hebben lekker genoten van het ontbijt met verse nieuwskrant want dat is heel gewoon in het Marriott hotel. Nadat wij waren uitgecheckt en een rekening van 70 euro aan parkeerkosten hadden betaald ( ja dat is ook Marriott!!) zijn wij op weg gegaan naar Krakow. Dit ligt ongeveer 300 km verder Polen in en dan naar beneden toe.

De weg ging weer langs allerlei kleine dorpjes daardoor heb je veel zien onderweg maar duurt het ook langer om ff snel door te rijden. Onderweg nog een flinke onweersbui gehad, ik zag het slechte weer al aankomen want de vogels vlogen allemaal de donkere wolken uit. Maar het ging ff flink hard qua regen en donderslagen.

P7200034 P7200035

Voordat wij bij ons hotel in Krakow aan zouden komen hebben wij nog een bezoek gebracht aan een zoutmijn. Deze zoutmijn ligt in het plaatsje Wieliczka, deze zoutmijn staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De mijn is ruim 700 jaar oud en vroeger had zout net zoveel waarde als goud, daardoor was deze mijn erg belangrijk. In de mijn zijn allemaal speciale kamers zoals feestzaal, kapel, kerk en zoutmeren. Vooral de kerk is erg bijzonder helemaal gemaakt met zoutblokken. Tijdens de 2 uur durende rondleiding zijn wij op een diepte van 135 meter gekomen.

 IMG_3213 IMG_3215IMG_3214IMG_3233 IMG_3231IMG_3242IMG_3249 IMG_3246IMG_3278 IMG_3275  IMG_3277

Daarna zijn wij snel naar ons hotel gereden daar waren rond 19.00, dus ff douchen en om 20.00 zaten wij aan tafel voor ons diner, dit keer samen met 2 andere gasten van dezelfde reis. Dit was wel ff gezellig.. na het eten nog ff wat voorbereid voor een drukke dag Krakow hopelijk is weer nog gunstig voor ons….

Geef een reactie

%d