4 & 5 mei

4 & 5 mei

Ik ben altijd stil om 20.00 op 4 mei.. dat heb ik meegekregen van mij ouders. Mijn opa heeft in Indië gediend, daar mocht ik als kind nooit over praten. Zoals bij veel oorlogsveteranen was dat te heftig en moest je dat laten rusten. Wel heb ik foto’s bekeken in het plakboek van mijn opa, dat waren de “mooie foto’s” over zijn tijd in Indië. De kameraadschap van mijn opa met zijn dienstmaten was ook erg bijzonder, die was in mijn ogen naar al die jaren nog steeds hecht, volgens mij konden ze met elkaar dan de dingen delen die ze met “buitenstaanders” niet konden delen.

Naar ons bezoek afgelopen zomer naar Auschwitz ben ik dodenherdenking meer gaan beleven, ik heb meer een beeld gekregen hoe de nazi’s hebben gewerkt, als een fabriek om mensen te vernietigen, Vreselijk!!!

Afgelopen donderdag zat ik in de auto en hoorde ik Ruud de Wild van Radio 538 een interview houden met een overlevende uit Auschwitz, dan krijg je kippenvel en respect voor deze mensen die dat regime hebben overleefd. klik hier voor het interview

Blijven gedenken zodat wij deze vreselijke dingen niet zullen vergeten….

Wil je onze foto’s van onze bezoek aan Auschwitz bekijken, klik op de foto en de diashow wordt gestart… LET OP!!  de foto’s kunnen heftig zijn.

Geef een reactie

%d