Rondreis India / Nepal dag 6

Rondreis India / Nepal dag 6

Donderdag 16 aug.

India is bekend om veel dingen zoals de grote mensenmassa, smerige straten, de goedkoopste auto ter wereld (geen succes geworden, want deze auto wordt te heet) maar ook staat India bekend om een wereldwonder. Zo wordt iets aanduidt wat erg bijzonder is, niet of nauwlijks te evenaren is.

Hebben jullie een idee over welk wereldwonder ik het heb?

Natuurlijk weten jullie het het, vooral van foto`s bekend: Taj Mahal.

Vanmorgen ging de wekker om 04.30 want om de Taj Mahal te zien, kun je dat het beste met zonsopgang doen. Rond 05.15 reed de bus weg bij ons hotel weg en rond 06.15 zagen wij dit wereldwonder voor eerst in het echt, erg bijzonder mooi….

image

image

image

De Taj Mahal is gebouwd in 1643, in 12 jaren door 20.000 arbeiders. Het is geen paleis of tempel maar een mausoleum. De mogolkeizer Shah Jahan liet het bouwen voor zijn favoriete echtgenote Mumtaz Ma hal die in 1631 was overleden. Taj Mahal staat bekend om de perfecte verhoudingen, de vier torens zijn zo gebouwd dat deze bij aardbeving nooit op de Taj Mahal zouden kunnen gaan vallen. Er is wit marmer gebruikt, qua decoratie is het marmer ingelegd met half edelstenen in een bloempatroon.

Door de zon krijg een heel ander beeld van Taj Mahal, zie maar aan deze foto`s.

image

image

Na dit bezoek zijn wij terug gegaan naar onze hotel, voor een ontbijt, ik heb het bij toast en thee gehouden om mijn buik tot rust te laten komen. Vervolgens nog een klein uurtje slaap gepakt want om 10.00 zijn wij weer vertrokken naar Agra fort.

Agra fort, gebouwd tussen 1565 en 1573 in opdracht van keizer Akbar, het gehele complex is opgetrokken uit rood zandsteen (omdat zandsteen geen harde steensoort is, moeten deze stenen elke 90 jaar worden vervangen).

Vanuit het fort kun je uitkijken op de Taj Mahal, de keizer die de Taj Mahal heeft laten bouwen heeft de laatste jaren van zijn leven in dit fort in ballingschap moeten door brengen. Hij keek de elke dag naar waar zijn vrouw lag begraven.

image

image

image

image

image

Na dit fort te hebben bezocht zijn wij met een kleine groepje naar een marmeratelier geweest, dit viel wat tegen qua aanbod voor leuke marmer beeld of iets dergelijks. Zij hadden wel de Taj Ma hal nagebouwd.

image

Wij zijn met ons tweeën weg gegaan met de tuktuk naar het centrum van Agra, wat een drukte en smalle straatjes, daar hebben wij een school bekeken en een moskee.

image

image

Omdat alle tuktuk vol waren, moesten wij een stukje door die smalle straten lopen om zo weer bij de grote weg uit te komen, onderweg keken wij onze ogen uit: stukken vlees hangen in de open lucht met een graad of 30, gehakt wordt er geslagen op een houten blok en een troep op de weg.

image

Eindelijk een tuktuk kunnen vinden, deze heeft ons bij het hotel afgezegd. Maar wij direct doorgelopen naar een koffiezaak, die wij nog kenden van onze reis door oost europa. Daar hebben wij lekker gezeten, henri aan de echte espresso en ik aan de thee. Een beetje luxe moeten kunnen tijdens deze vakantie hihi.

Vervolgens nog een uurtje of 2 aan zwembad gelegen, dat was lekker, lekker ff chillen.

Daarna ff snel omgekleed in het hotel, pasta en pizza wezen eten bij de pizzahut afsluiten met cheesecake.

Gewacht tot 22.00 bij de koffiezaak waar wij vanmiddag hebben gezeten, lekker babbelen met de groep.

Om 22.00 zijn wij opgehaald

Nacht trein naar Varansi

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: