Rondreis India / Nepal dag 5

Rondreis India / Nepal dag 5

Woensdag 15 aug.

Vanmorgen om 09.30 zijn wij vertrokken met de bus, vandaag is het een reisdag. Wij hebben Jaipur achter ons gelaten en reizen naar Agra.

De reis verloopt voorspoedig, want de weg is prima. Voor indiaanse begrippen dan…. want gaten in de wegen kun je nog steeds verwachten en natuurlijk zitten er af en toe koeien op de weg. Koeien zijn heilige dieren in India, deze beesten worden niet voor vleesconsumptie gebruikt, je mag ze niet verwijderen van de openbare weg. Onderweg zijn wij een aantal keren gestopt zoals bij deze grote beelden, die bij een tempel staan. Wij waren voor de bevolking een leuke attractie.

image

image

image

Onderweg hebben wij een lunch gehad bij een wegrestaurant, hier waren de prijzen te hoog dus wij kregen 20% korting… het kan allemaal hier in india.

Vlakbij bij Agra ligt Fatehpur Sikri, een keizerstad gebouwd door Akbar, uit het jaar 1571 en 1585. Voorheen gold deze stad als hoofdstad van Mogolstad, hier hebben wij gezien hoe een duidelijke scheiding tussen openbare en particuliere functies was.

image

image

image

image

image

Ook is een moskee gevestigd, deze was al in het teken van het einde van de ramadan… alles werd versierd en marktkramen op de binnenplaats.

image

image

image

image

Rond 18.45 waren bij ons hotel, ruim 240 km afgelegd. Vlug ingecheckt en een douche gepakt. Dit hotel is iets luxer ingericht, dus meer als een echt hotel ipv onze vorige hotel.

Samen met 2 reisgenoten hebben wij een tuktuk genomen naar een restaurant uit hun lonely planet gids. Onze chauffeur wilde perse wachten op ons, om ons na het eten weer bij hotel af te zetten… prima voor 1,50  mag jij wel ons wegbrengen en ophalen!!
Het restaurant is een soort eetlokaal met simpele gerechten.. het eten was lekker en bijzonder, zie foto.

image

Helaas kreeg ik bij terugkomst bij het hotel last van mijn maag, waarschijnlijk komt het niet door dit eten maar gewoon ergens oplopen.. nu flink aan de diaree remmers…

Morgen vroeg op om iets bijzonders te gaan zien… een wereldwonder!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: