Rondreis India en Nepal dag 4

Rondreis India en Nepal dag 4

Dinsdag 14 aug.

Vandaag zijn wij met fourwheeldrive auto`s buiten de stad Jaipur gereden, om zo te kijken hoe Indiërs buiten de grote steden leven.

Het was een leuk ritje door de stad, het blijft bizar hoe er wordt gereden: ALS GEKKEN!!! Iedereen probeert zo snel mogelijk van A naar B te komen, als het niet snel genoeg gaat wordt er flink op de toeter gedrukt… onze chauffeur had geen originele claxon meer, het was een draadje die hij steeds aan raakte om te kunnen toeteren. Onze chauffeur had bijna (de persoon stond met z`n neus tegen de auto ruit aan) aangereden, want ook de mensen steken hier zomaar over.

Na een ritje van uurtje waren wij op het platteland… vervolgens gingen wij verder met kamelen met laadbakken, daar mochten wij op. De lokale school gaf ons een welkom ontvangst.
image

Deze kinderen gingen voor ons zingen en wij hebben voor hun het volkslied gezongen. De kinderen hebben van ons schoolspullen en snoepjes gekregen.

image

image

Daarna zijn de dorpje ingaan om zo te kunnen zien hoe deze bewoners leven, de lunch hebben wij bij een lokaal gezin in hun huis genuttigd. Weer terug met kamelen naar onze auto`s, om richting Jaipur te rijden.

image
image

image
image

Maar eerst zijn wij nog gestopt bij de Suryatempel ookwel apen tempel genoemd. Deze tempel is gelegen tegen een heuvel aan en mooi gelegen, verder zijn er wilde apen te zien.

image

image
image

image

Toen begon het flink te hozen, gelukkig waren wij bij onze auto en konden wij schuilen.

Naar stad terug gereden om vervolgens naar Hawa Mahal (Paleis de Winden) te gaan, daar waren wij gisteren te laat voor..
Aan de buitenkant van deze tempel bestaat uit allerlei vensters waar de haremvrouwen ongezien op straat konden kijken, binnen in het paleis kun jij zien hoe deze vrouwen hebben gestaan.
image

image

image

image

image

Tuktuk naar het hotel…

Op frissen op onze hotelkamer met een kopje koffie uit Holland (waterkoker handig joh), daarna zijn wij lekker wezen eten n
bij een restaurant, dit keer met ons tweeen, zelfs nog een flesje wijn gedronken. Was erg lekker en goed.

Ons bezoek aan Jaipur zit er op, morgen een reis dag…..

1 REACTIE

comments user
Joost

Leuk om jullie te volgen over wat jullie mee maken. groetjes Joost en Tor

Geef een reactie

%d