Rondreis India / Nepal dag 3

Rondreis India / Nepal dag 3

Maandag 13 aug.

Onze echte nacht in India was lekker, onze hotel is prima, het lijkt wat op een hostel, je kent het wel een boekenkast waar je boeken kunt lezen en kunt ruilen tegen je eigen boek:-)

Na het ontbijt zijn wij met onze eigen groepsbus vertrokken naar Amber fort, buiten de stad de Jaipur. Jaipur ligt in de staat Rajasthan, deze staat bekend om haar prachtige paleizen, kleurrijke festivals en bazaars.

Onze 1e stop voor vandaag was aan de weg voor het Waterpaleis (Jal Mahal) gebouwd halverwege de 18e eeuw gebouwd door Madho Singh I.

image

Daarna zijn wij doorgereden naar Amber Fort, wij hebben als groep besloten om het fort lopend te gaan beklimmen (oplopen) en geen gebruik te maken van de olifanten.  Amber fort is gebouwd rond 1592 in opdracht van Madho Singh I en deed lange tijd dienst als citadel van de kachhawahahdynastie.

image

Binnen in het fort zijn er prachtige dingen te zien zoals wij tweeën in bad:-)

image

Maar gelukkige ook nog dingen uit die tijd zoals Ganesh Pol, poort dat toegang gaf aan de privé vertrekken.

image

Wij hebben daar alles bekeken

Helaas kregen wij daar ook onze 1e  echte regenbui, kort maar hevig… maar het bleef de hele dag licht regen.

Wij zijn na het fort, richting een textiel en een kledenfabriek gereden, daar hebben wij uitleg gekregen over het bedrukken van textiel en weven van kleden en natuurlijk konden wij daar wat kopen, het bekende verkoop-toeristenspel hihi. Maar helaas er komt geen nieuwe kleed in huize Boeve & Rutgers.

image

Lunch, weer op afgelegen plek, gelukkig wist de reisleider het nog wel.

Na een heerlijke lunch zijn wij afgezet bij het paleis museum,

Jaipur Jantur Mamtar: hier staan mega grote instrumenten om de zonstand af te kunnen te lezen, men dacht vroeger  hoe groter het instrument des te nauwkeurig af te lezen en te voorspellen. Ook hier was een hoos bui,gelukkig konden wij onder een boom een kop koffie  drinken.
Stadsmuur.

image

image

image

Terug gelopen naar hawa mahal, deze was helaas al dicht, morgen nog een poging doen.  Dan zal ik er ook uitleg over geven.

Tuktuk naar het hotel.. ons opgefrist, koffie erbij.

Om 19.00 zijn wij wezen eten, dit keer bij een rijke familie thuis, deze familie vindt het leuk om diners voor toeristen nte verzorgenverbdoen kleine diners verzorgen..

Lekker in de tuin gezeten om een drankje en klein hapje te nemen, deze tuin was erg groot. De zoon van moeder des huizes deed bij de mannen een tulband op en de vrouwen kregen een sari om gedaan. Het eten wat door deze familie is bereid werd in een buffet gerserveerd.

image

Met de Tuktuk naar onze kamer, lekker slapen.

morgen gaan wij een dorp buiten Jaipur bezoeken. met een tereinwagen rijden.

1 REACTIE

comments user
erna

Ziet er gezellie uit hoor ! 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: