Rondreis India / Nepal dag 7

Rondreis India / Nepal dag 7

Vrijdag 17 Aug.

Onze trein is rond 23.30 vertrokken, richting Varnassi. Wij hadden als groep een 2e klas kaartje, onze coupe bestond uit stappelbedden voor 4 personen en in het gangpad waren nog 2 stappelbedden. Wij hadden zo`n bed, henri onderop en ik bovenop. De bedden waren voorzien lakens en een deken maar wij hebben toch onze lakenzak en kussensloop gebruikt, want het blijft toch India!!

Wij hebben aardig geslapen, het bed was wel hard maar toch wel te doen, onze koffers waren vastgemaakt met sloten en onze rukzakken hebben wij  aan het hoofdzijde van onze bed gezet.

image

image

Rond 13.30 zijn wij aangekomen in Varnassi. Varnassi is een heilige stad, gelegen aan de rivier de Ganges. Deze stad stelt ongeveer 90 ghats, dit zijn heilige plaatsen die allemaal in de stad zijn aan de rivier de Ganges.

Omdat de rivier de Ganges een te hoog waterpeil heeft, konden wij geen boottocht doen (te snelle stroming). Dat is wel jammer omdat je dan de stad vanaf het water kunt zien.

Wij waren wel ff klaar met alles.. dus hebben het zwembad opgezocht, lekker ff chillen in de zon, het is rond 35 graden met een hoge vochtingsgraad van 95%

17.30 zijn wij als groep opgehaald met riksja`s, dit is een fiets met een bak achterop waar  2 personen kunnen zitten. Ik had het al warm, laat staan de riksja bestuurder. (Fietsen in een mega drukke stad, iedereen die toetert, verkeer van alle kanten en dan trappen als een gek om ons te kunnen verplaatsen). Het was wel gaaf alles goed te kunnen zien in deze mega drukke stad.

image

image

image

image

image

image

image

Onze stop was in het oude gedeelte van Varnassi, om daar een wandeling te maken, door de smalle straten waar je alleen achter elkaar kunt lopen.  Drukte en de warmte met hoge vochtsheidsgraad was voor ieereen heftig, met als gevolg kletsnatte kopjes en natte kleren.

Varnassi is een heilige stad hierdoor komen veel Indiërs hun geloof uiten door een duik te nemen in de Ganges maar ook worden de lijken hier verbrand.

De lijken worden door deze straten gedragen om uiteindelijk bij Marikarnika ghat aan de Ganges te worden verbrand door hun eigen familie. Wij mochten bij deze ghat kijken,om een stukje van deze crematie te bekijken. Het is bizar om te omschrijven, de lijken zijn ingesmeerd met een soort olie om de geur van de verbranding te verminderen, vervolgens in doeken gerold. Elke familie maakt zijn eigen vuur om het lijk te verbranden, het gebeurd wel met respect. Om de lijken te verbranden is 3 uur nodig, bij deze ghat gaat het verbranden 24 uur per dag door, de as wat overblijft wordt echt in Ganges gegooid. Vervolgens een cremonie gezien waarbij de goden worden vereerd.

Vol met indrukken liepen wij verder via de smallstraatjes naar een cremonie toe, waar de goden worden geeerd. Dit was ook bijzonder om te zien. Maar toen moesten weer terug met riksja`s, onderweg viel de stroom uit, dan wordt het wel erg donker.

image

image

image

image

image

image

In de tuin van onze hotel lekker buiten gezeten om daar het diner te gebruiken.

Weer vroeg het bed in, morgen weer vroeg eruit.

1 REACTIE

comments user
betty

lieve vrienden
mooi verhaal en foto s
geniet er van

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: