Rondreis India en Nepal dag 8

Rondreis India en Nepal dag 8

Helaas vandaag niet uit kunnen slapen hihi, die wekker ging om 04:30, om 05.00 reed de bus weg.

Wij zijn bij het oude centrum uitgestapt, door de stad gelopen om bij de Ganges uit te komen.
De Ganges is een heilige rivier , waar elke dag pelgrims een bad nemen. Elke Hindoes moet dit minimaal 1 x in zijn leven doen. Ook kun je lampje aansteken en deze laten drijven op de Ganges doe een wens en deze zal dan uitkomen.

image

image

image

image

image

image

image

image

Het was een bijzondere ervaring om te zien, dat deze pelgrims zich laten onderdompelen in de Ganges, want het water in deze heilige rivier is verre van schoon te noemen, want alles wordt in deze rivier gegooid zoals as van crematies. Ik heb ook een kaarsje aangestoken, want dat kun je niet weigeren want ze drukken die kaarsjes in je hand, om er vervolgens geld voor te vragen hihi.

Vervolgens zijn wij via de smalle straten van het oude centrum van Varnassi weer gaan inlopen, om daar de heilige tempel Vishwanathtempel te bekijken, helaas mogen daar geen toeristen binnen komen en ook geen foto`s maken. Deze tempel kun je vergelijken qua wat Mekka is voor de moslims.

image

Na deze actieve ochtend zijn wij terug gegaan naar ons hotel, voor ontbijt. Na het ontbijt kreeg ik weer last van buikloop… gelukkig in het hotel en vervolgens nog wat kunnen slapen.

Henri is alleen naar de volgende excursie gegaan, ik heb het ff rustig aan gedaan.

Henri is alleen mee geweest naar sarnath. Dit is een van de vier heilige plaatsen voor boedisten in India en Nepal. In sarnath heeft boedha voor het eerst een preek gehouden voor enkele volgelingen. Ter herinnering hieraan is in de derde eeuw v.c. een monument gebouwd, de Dhamekhstoepa. Momenteel is er een kleine tempel en een museum gebouwd. Enkele mooie stukken zijn er te zien. Helaas geen mogelijkheid voor een foto.

image

De rest van de dag hebben wij en velen van onze groep aan het zwembad gelegen, lekker relaxen.

Rond 18.00 samem met aantal koppels wat inkopen gedaan voor onze busreis, 2 flessen water, 2 colaflesjes, fruitdrankje, pak koekjes, zakje chips en doosjes verpakte muffins voor kleine 4 euro.

Om 19.00 hebben wij ons verzameld voor het diner, dit keer was er eentje jarig van onze groep, dus gratis drank!!!! Hij kreeg zelfs bloemen van het hotel.

Na het diner hebben wij onze koffers ingepakt want morgen gaan wij naar Nepal.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: