Rondreis India / Nepal dag 9

Rondreis India / Nepal dag 9

Zo wij zijn nu een weekje onderweg, na het ontbijt zijn wij onze hotel in Varnassi uitgecheckt. Vandaag hebben wij een lange busreis voor de boeg, dus ik heb mezelf maar eens lekker verwend met wat diarree remmers hihi.

Wij gaan india nu tijdelijk verlaten omdat vanaf vandaag de rondreis verder gaat in Nepal. Om 06.45 zijn vertrokken voor een busreis van 11 uur oftelwel 380 km. De bestemming zal Lumbini zijn in Nepal.

De reis verliep op zichzelf wel voorspoedig, alleen de wegen zijn hier zo slecht, kuilen en gaten en te smalle wegen voor vrachtwagens of touringcars. Met als gevolg aantal groepsleden vlogen af en toe door de bus heen. Gelukkig hadden Henri en ik er niet zoveel last van. Onderweg een aantal keren gestopt voor een plaspauze, gelukkig werken de remmers prima. Rond 14.00 een hapje gedaan in een weg restaurant, deze moest volgens onze gids prima zijn.. wij zeggen nu tegen elkaar, dat zullen wij morgen pas echt zeker weten.

Rond 17.30 waren bij de grensovergang, alle koffers van ons werden op riksja geladen, eerst bij de indiaanse grenspost een formulier invullen en deze laten stempelen, daarna de grensovergang werkelijk overgelopen, vervolgens hetzelfde gedaan bij de Nepals grenspost.

Toen in de nieuwe bus verder Nepal binnen gereden, rond 18.30 waren bij ons hotel in lumbini.

Op frissen, hapje wezen eten in het hotel middels een buffet, was prima.

1 REACTIE

comments user
raimon

Leuk hoor nieuw land veel plezier in Nepal gr Raimon

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: