Rondreis India / Nepal dag 10

Rondreis India / Nepal dag 10

Onze 1e dag in Nepal, wij zijn in lumbini althans daar hebben wij geslapen.

De sfeer in Nepal is compleet anders vergeleken met India, het is hier rustig, de bevolking is relaxt. Een mooie verademing, even tot rustig komen. Want in India kun jij niet op straat lopen zonder aangesproken te worden: taxi, my friend come  toe my shop enz. Het geeft niet dat mensen vragen maar het draait altijd op geld uit en nooit om elkaar te leren kennen en dat is jammer.

Na het ontbijt zijn wij als groep naar de geboorteplaats van Boeddha gegaan, eigenlijk heet Boeddha; Sakya prins Siddharta Gautama. Het is een groot complex met verschillende tempels. De plek waar hij werkelijk is geboren is wel toegangelijk alleen mogen er geen foto`s worden gemaakt. Verder werden wij als groep lekker rustig van het gezang/gebeden van enkele monniken die onder de bomen zaten.  Lekker wakker worden…

image

image

image

Omdat het vandaag een reisdag is, zijn wij verder Nepal ingereden onderweg nog enkele keren gestopt voor plas en lunchpauze. Bij een stop had een groepslid ballonnen meegenomen voor de lokale kinderen. Dat is was hun een mooie verrassing; ze waren allemaal, prachtig gezicht!

image

image

image

De lunchpauze was in een restaurant bij een lokale dorpje, eerst mochten wij in het normale restaurant gaan zitten, maar dat was volgens een andere meneer niet goed genoeg dus wij moesten naar boven toe… volgens mij was dat de lokale vergaderingzaal ofzo..

Onderweg zagen wij de natuur al veranderen, langszaam werd het groener en kwamen er heuvels… erg mooi om te zien.

image

image

Tegen de avond waren wij in Pokhara, wij hebben ons incheckt bij het  hotel voor de komende twee nachten, helaas was deze kamer erg slecht, muffig en bedden uit grootmoeders tijd (springveren).

Pokhara zelf is een mooi stadje ligt in een vallei en heeft uitzicht over een aantal bergen van de himalaya gebergte, helaas zagen wij die niet. Er hangt een toeristische sfeer, veel restaurants, veel winkels met artikelen om een trektocht te maken door de bergen.

Wij zijn met z`n 8 wezen eten, het was gezellig en goed eten.

Morgen gaan wij actief beginnen.

1 REACTIE

comments user
Kees & Karima

Mannen,

Veel plezier nog gewenst de rest van de rondreis.

Groet,
Kees en Karima

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: