Rondreis India / Nepal dag 14

Rondreis India / Nepal dag 14

Vrijdag 24 aug.

Zo vandaag hebben wij geen wekker gezet, want wij hebben geen programma met de groep, een dagje naar eigen inzicht.

Natuurlijk waren wij op tijd wakker, na een douche (dit keer bij kaarslicht, want in Nepal valt met grote regelmaat de stroom uit daarom staan er overal kaarsen op ons hotelkamer. Het is een keer wat anders hihi)

image

Na het ontbijt hebben wij de taxi genomen naar een klein plaatsje naast Kathmandu; de rit duurde een kleine half uur. Eerst door de smalle straten om vervolgens via de ringweg bij het het plaatsje uit te komen. Wij waren toen bij Patan, Patan is een oud stadje waarbij de oude gebouwen beter zijn onderhouden en het is er rustiger omdat er minder mensen zijn.

Wij zijn ook nog gefilmd door een tv ploeg uit Bangladesh toen wij uit keken op het plein.

image

Op Durbar Square hebben wij echt prachtige dingen gezien zoals Krishna Mandir uit 1673

image

Of de Bishwanth Mandir.

image

image

En Mangal Hit, waterreservoir met spuiters in de vorm van krokodillenkoppen

image

Op het plein staan ook verschillende kraampjes met souveniers, wij hebben ook iets gevonden voor onze vakantie kerstboom:-)  maar toen viel ons oog op iets moois en dan begint het grote spel hoe ga je zorgen dat je niet extreem teveel gaat betalen. Het was een leuke pittige verkoopster, maar het is gelukt wij hebben het gekocht..

image

Aan het plein staan verschillende restaurants, met leuke dakterrassen, daar hebben wij de lunch doorgebracht.

Vervolgens zijn wij verder gelopen de straatjes in, daar zagen wij Kwam Bahal (gouden tempel)
Daar speelden de kinderen ook weer in water.

image

image

image

image

Wij zijn toen nog even een stukjes over de bazaar gelopen maar dat was niet heel bijzonder toen maar een zijstraatje ingelopen en daar stond ook weer een prachtige tempel met mooi houtsnijwerken.

image

image

Het begon licht te regenen, toen hebben wij weer een taxi genomen die ons bij het hotel bracht, na een opfrissing op onze hotelkamer zijn wij de omgeving van ons hotel gaan bekijken, ook door de smalle straatjes vol met kuilen en gaten en soms staan die dan vol met modder of iets anders spannend.

Heel onverwachts zagen wij een stoepa, deze was rijk versierd met kleurrijke beelden.

image

image

image

image

Lekker een pot thee gedronken in een binnentuin (soort terras binnen 3 gebouwen ingeklemd met tafels en stoelen en zeil gespannen tegen de regen) maar het was lekker want het was ondertussen hard gaan regenen.

Vervolgens terug gelopen naar het hotel, daar in de lobby wat gebabbeld met een aantal leden van onze groep. Wij hebben onze schone was opgehaald, dus wij hebben weer wat frisse kleren.

Rond 19.00 zijn wij naar een restaurant gelopen, hetzelfde waar wij eergisteren ook zijn geweest. Lekker een wijntje gedronken, ik heb zelfs een steak gehad, wel lekker na 2 weken zonder vlees.

Het was leuke dag, morgen gaan wij naar onze volgende bestemming.

1 REACTIE

comments user
Heleen Kers

Gaaf man! Ziet er echt geweldig uit! ik ben jaloers!! Geniet er nog maar lekker van! Ik lees in ieder geval regelmatig je reisverslag. Groetjes, Heleen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: