Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 7

Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 7

Maandag 29 juli

We verlaten split en het fantastische radisson blue hotel en reizen vandaag naar Dubrovnik.

De kust route neem in totaal ruim vijfenhalf uur in beslag, inclusief wat korte stops. Een mooie autorit van 215 km met een gemiddelde snelheid van 50 km per uur langs diverse dorpjes. Prachtig om de zee te zien die blauwe gekleurd is tegen de achtergrond van bergen en rotswanden op de eilanden in de zee. Onderweg zijn wij de grens gepasseerd van Bosnië en Herzegovina. Sinds de oorlog in de jaren 90 bestaat voormalig Joegoslavië uit zeven landen, en een deel van de kust behoort tot Bosnië. Geukkig hadden we nu onze paspoorten wel bij de hand 🙂 Dit keer zien wij de temperatuur in de auto stijgen naar 38 graden…

image

image

image

Vlak voor onze bestemming in het plaatsje Tresno ligt een botanische tuin de we eventueel wilden bezoeken. Dat was een gevalletje jammer maar helaas, we zagen het bordje en misten de afslag. Voordeel was natuurlijk dat we eerder in het hotel aankwamen, Om 15.00 waren wij bij onze nieuwe slaapplek in Dubrovnik.

Na een korte break zijn we de stad Dubrovnik gaan verkennen. Helaas ligt ons hotel op 20 minuten wandelen van het oude stadscentrum. Normaal gesproken geen probleem maar met 35 graden is dat wel iets anders hihi, maar het is gelukt is. Wij dachten dat de oude stad bijna verlaten zou zijn, maar dat bleek helemaal niet het geval, er was nog volop leven. De oude stad van Dubrovnik heet zo omdat hier de oude stadsmuren nog staan, natuurlijk is Dubrovnik in de jaren gegroeid, de stad is verder gegaan buiten de oude stadsmuren. Toen wij Dubrovnik binnen reden zagen we al reclameborden van een toeristencard, deze gauw gekocht want dat is goedkoper dan losse kaartjes kopen. Met die card zijn wij de oude stadsmuren gaan bekijken, prachtig om te doen. De stadsmuur gaat langs het water en aan de kant de stad, je kunt dus rond lopen. Binnen de stadsmuren staan huizen, kerken enz. allemaal met rode dakpannen.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Na deze intensieve wandeling met nog steeds 28 graden was het ondertussen 19.45 geworden: tijd om wat te gaan eten. Maar wat wordt het? Het stikt hier van de restaurants, het is hier super toeristisch: een gezellige mierenhoop van mensen. Wij besluiten om bij de haven te gaan eten, de menukaart is overzichtelijk en natuurlijk lekker veel visgerechten. We nemen een gerecht met van alles wat, zwaardvis, makreel, grote garnalen, mosselen, sardientjes en mosselen geserveerd met brood.

image

image

In de zomermaanden is er het jaarlijkse culturele festival in Dubrovnik, we besluiten om na het eten film te gaan kijken. In een openlucht biosoop draait vanavond Stranger, een van de winnende films  van het filmfestival in Pula, de stad waar we eerder op bezoek waren. Omdat we geen zin hadden om terug te lopen hebben we de taxi terug naar het hotel genomen.

zie hier meer informatie over het filmfestival     

Morgen meer Dubrovnik.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: