Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 8

Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 8

Dinsdag 30 juli 2013

Het meest bijzondere en bekendste oude stadje van Kroatië is zonder twijfel Dubrovnik. Vandaag staat geheel in het teken van alle historie en cultuur die Dubrovnik te bieden heeft.

We zijn met de bus naar de ingang van de stad gegaan. Als eerste een espresso genomen om onze duffe en lome bui en dito humeur op te frissen. Vervolgens via de hoofdweg (stradun/placa) naar het centrale plein (plein van de loggia luza) gelopen. Nadat we wat kiekjes en de blasiuskerk hebben bekeken zijn we het cultureel historisch museum ingegaan. Dit museum is gevestigd in het rectorspaleis, volgens het capitool (onze favoriete reisgids) een must see. Geen woord aan gelogen, wij kunnen het jullie van harte aanbevelen. Na de oorlog begin jaren 90 is de stad in rap tempo hersteld en alles ziet er allemaal piekfijn en soms als nieuw uit. Wij bezoeken een kleine fototentoonstelling hoe Dubrovnik in de oorlog is vernietigd.  Voor we de lunch gebruiken nog even het Dominicanenklooster bezocht. Prachtig gebouw en altijd zo’n bijzondere binnenplaats. We hebben in de loop der jaren al vaker een klooster bezocht, en heb je er een gezien dan ken je ze allemaal :-).

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Ondanks dat het hyper toeristisch en warm is, ademt het stadje een fijne sfeer en vermaken we ons prima. Na de lunch nog wat rondgewandeld en in een winkeltje met schilderwerk onze eerste souvenir gekocht, een mini afbeelding van de stad. Toen besloten om nog even bij het hotel in het zwembad te duiken, en te bloggen… jullie zijn natuurlijk erg nieuwsgierig en een tikje ongeduldig naar onze belevenissen 🙂

image

image

Avonds terug naar de stad om te eten bij Taj Mahal, een restaurant met Bosnische keuken (en een Indiase naam inderdaad). We zijn hier ook gisteren langs gekomen en toen was er helemaal geen plek, nu zat waren wederom alle tafels bezet,maar konden we met vijf minuten terecht, aldus de ober. Uiteindelijk 20 minuten moeten wachten. Ook volgens tripadvisor (app of .com) is het een gewilde plek.

Zelf toen we weggingen (na tien uur) stonden er nog mensen in de rij voor een tafel. We hebben een voorgerecht van verschillende kazen, spek en worst gekozen. Als hoofdgerecht een lamspies voor mij en gegrilde worstjes in een soort brood voor Henri. Baklava als nagerecht en Turkse koffie om het af te maken, heerlijk!

image

image

image

Wij lopen na het eten weer de straat op, deze zijn nog steeds gevuld met vele toeristen.

image

image

image

Tot zover ons avontuur in Dubrovnik, morgen naar Bosnië en Herzegovina.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: