Rondreis Zuid-Afrika, dag 6

Rondreis Zuid-Afrika, dag 6

zondag 27 juli 2014

We kunnen terugkijken op twee mooie dagen in de  bruid suite van de Kubu Safari Lodge. Na een heerlijk ontbijt reizen we vandaag via het Krugerpark naar het nabijgelegen Hazyview. 

De wekker ging om half zeven, gelukkig wat later dan gisteren. We gaan met onze eigen auto een game drive maken door het Krugerpark. Maar eerst lekker ontbijten en afscheid nemen van de eigenaresse Nicole. Helaas konden we niet pinnen en kwam onze reserve in euro’s goed van pas. 
Ik ontmoette nog een docent recht van Saxion. Ze herkende mij niet, nou ja lesgeven kon ze ook al niet dus… hihi 

Op pad voor een rit van ruim twee uur naar de Numbi poort, ons beginpunt voor het Krugerpark. Onderweg bij een grote mall onze inmiddels bekende bruine bolletjes, kaas, cake en wortels voor de lunch gehaald. Meteen hebben wij ook maar gepind want we willen niet nog eens zonder cash komen te zitten. We rijden vandaag een route van circa 100 km door het park naar de Phabeni poort. heerlijk om nu op eigen tempo het park te verkennen en af en toe een zijpaadje te kunnen nemen om bij een klein meertje uit te komen. Wat is de natuur toch mooi! We hebben onder andere de volgende dieren gezien: olifant, nijlpaard, baviaan, zebra, gevlekte hyena, bosbok, impala, oribi, waterbok, nyala, koedoe, sabel antilope, zuidelijke hoornraaf, vorkstaart scharrelaar, grijze tok, zuidelijke geelsnaveltok en nog veel meer vogels. 

image

Aangekomen bij de uitgang maken we een plasstop en kopen we een aanwinst voor onze kerstboom, de zuidelijke geelsnaveltok. Deze is ook bekend als Disney karakter uit de Lionking. 
image
Nu op zoek naar ons hotel, dat koste wat moeite maar toch ruim voor de schermer zijn intrede doet het juiste adres gevonden, de Hamilton Parks Country Lodge. Deze lodge ligt halverwege een heuvel, waar we eenmaal door de poort via een eng smal weggetje naar beneden uitkomen. 

Opvallend en bijzonder om te ervaren dat elk hotel een geheel eigen sfeer heeft en een benadering kiest. Deze keer is de registratie met pen in een groot boek. Het bijzondere van deze lodge is de eetzaal met Egyptische decoraties en de zelfbediening bar, daar maken we meteen gebruik van. lekker gegeten ook, met als toetje Melkert, zoete roomtaart met kaneel. 

Morgen nog een keer genieten van al het moois dat het Krugerpark te bieden heeft alvorens we doorreizen naar Swaziland.

Meer mooie foto’s, nu vanuit onze huurauto, helaas wel op een kleine resolutie i.v.m. lage internetsnelheden.

https://picasaweb.google.com/101644473882902245715/RondreisZuidAfrikaDag6?authkey=Gv1sRgCM_h4d3Zhu2A4wE

Note: henri heeft dit keer geschreven!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: