Rondreis Zuid-Afrika, dag 7

Rondreis Zuid-Afrika, dag 7

maandag 28 juli 2014

Vandaag alweer dag zeven van onze rondreis door Zuid-Afrika. Na een goed ontbijt verlaten we Hazyview en reizen langs bananen plantages, via het Krugerpark naar Swaziland.

image

image

Het is bewolkt en wat fris, toch hebben we voor het eerst deze vakantie een korte broek aan 🙂 Na een korte stop voor de lunch inkopen en een fles wijn rijden we naar dezelfde poort als waar we gisteren zijn geëindigd. Wederom hebben we veel dieren gezien en met een luipaard liggend in een boom hebben we de complete big five gehad, en op de foto :-). Ook deze derde rit, van circa 100 km, is weer volop genieten van de natuur, heerlijk.

image

image

image

We hebben onderweg van de Phabeni naar Malelane poort onder andere de volgende dieren gezien: olifant, baviaan, zebra, dwergmangoeste, gewone duiker, gnoe, grote koedoe, impala, buffel, luipaard, vervetaap, neushoorn, wrattenzwijn, zeearend, geelsnaveltok, Nadal-frankolijn, vorkstaartscharrelaar, Kaapse tortel, vale toerako en nog een aantal verschillende vogels.

image

image

image

image

image

Net buiten de poort werden we als bonus getrakteerd op nijlpaarden, krokodillen en diverse vogels in een rivier die we overstaken.

image

image

Daarna onze weg vervolgd naar de grens met Swaziland. Na een uurtje rijden aan beide zijden van de grens de controles en benodigde formulieren geregeld, vervolgens nog circa twee uur rijden naar onze slaapplek, het Hawane resort.  De wegen zijn matig en het is voor de lokale bevolking en dieren tegelijk een wandelpad, erg opletten dus. Veel kinderen zwaaien naar ons als we langsrijden, een aparte gewaarwording. Een mooi berglandschap trekt aan ons voorbij, grote kale heuvels afgewisseld met boomplantages. Ook hier veel zwartgeblakerde grasvlaktes.

image

We komen in de namiddag aan op de plek van bestemming en hebben verder helaas geen tijd om iets van Swaziland te zien. Met het eten weer wat ervaringen uitgewisseld met medereizigers van de groepsreis die in hetzelfde resort verblijven. S’avonds wat relaxen, blog schrijven, lezen (1e boek van Kieft is uit) en genieten van de Zuid-Afrikaanse wijn die we gekocht hebben. Morgen terug naar Zuid-Afrika, een lange rit naar St. Lucia Wetlands Park.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: