Rondreis Zuid-Afrika, dag 8

Rondreis Zuid-Afrika, dag 8

Dinsdag 29 juli 2014

Vandaag verlaten we Swaziland en reizen door naar St.Lucia vlakbij het iSimangaliso wetland park.

Vroeg op en lekker douchen in onze hut op het Hawane Resort, het is hier nu winter en vrij kaal en droog, we denken dat het er in het wetseason prachtig uit moet zien. Zo op de vroege ochtend is het erg fris, dus doen we de lange broek maar aan.
image

image

Na het ontbijt lekker op tijd op pad, het is een rit van 380 km. We hebben ook vandaag niet veel tijd om iets van Swaziland te zien en tot onze eigen teleurstelling rijden we ongemerkt ook nog voorbij de afslag die ons naar Lobama had moeten brengen. Pas bij de eerstvolgende grotere plaats hebben we dit in de gaten, we besluiten om dan maar gewoon verder te reizen. :-(. We zijn blij dat de wegen vandaag erg goed zijn en schieten heel erg op.
image

Bij de grens met Zuid-Afrika volgen weer de benodigde formaliteiten. Ook krijgt Henri een flashback bij het zien van deze auto.
image

Al om twee uur in de middag arriveren we bij het Rhino Coast Guesthouse, aan de rand van het schiereiland St. Lucia. Wat een prachtige plek is dit! We hebben een grote kamer met ligbad en maar liefst vier !?! bedden, bestrooid met rozenblaadjes en al. Er is een keuken die we mogen gebruiken en een grote gezamenlijke woonkamer. We blijven twee nachten, dus laten we de was doen. We boeken direct een boottochtje op de rivier om nijlpaarden te spotten.

Om half drie kunnen we aan boord. Opvallend hoeveel Nederlanders er hier zijn, zowel groepen, gezinnen als stellen. Op de boot zit een grote groep pubers met hun ouders, die waren de hele tijd irritant druk en dat leidde ons nogal af… Desondanks zien we onderweg veel nijlpaarden, een enkele krokodil, nesten van zwaluwen onder een brug, de Afrikaanse zeearend en de bonte en de Afrikaanse reuzenijsvogel. In de mangrovebossen hebben we kleine slakjes op de bomen gezien en ook de nijlgans was van de partij.   Ik kan het niet nalaten om bij het verlaten van de boot een van de ouders aan te spreken op het gedrag van de pubers. Ze schrikt en neemt mijn signaal in ontvangst, zoals dat zo mooi heet.
image
image
image
image
image
image

Vanavond kunnen we voor het eerst deze vakantie zelf een restaurant kiezen, in de hoofdstraat van het dorpje. Gezellig druk is het. We drinken een lekker wijntje en nemen garnalensalade vooraf. Ik kies voor een flinke biefstuk en Henri gaat voor de lasagne. Op de terugweg kunnen we al lopend een nijlpaard tegenkomen, gelukkig bereiken we zonder problemen onze kamer :-). Ondanks dat ik, onder protest van Henri, de route langs de rand van het dorp heb gekozen. Daar was het minder verlicht en de kans op een onverwachte ontmoeting met een nijlpaard groter.

De wijn komt hard aan en terwijl ik nog wat foto’s bekijk en blog vallen bij Henri de ogen op de bank in de huiskamer al dicht.

Morgen staat een bezoek aan iSimangaliso op het programma.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: