Rondreis Zuid-Afrika, dag 9

Rondreis Zuid-Afrika, dag 9

Woensdag, 30 juli 2014

Vandaag bezoeken we iSimangaliso wetland park. Opnieuw een game drive met onze auto.

Vanochtend geen wekker gezet maar toch vroeg wakker, omdat Henri gisteren al voor  9 uur sliep. Het belooft een mooie dag te worden, we gaan na het ontbijt op pad. Eerst even broodjes voor de lunch inslaan en een kaart van het park kopen en dan naar de vlakbij gelegen ingang van het iSimangaliso wetland park.

Omdat ze grote delen grasland verbranden is het bewolkt van de rook en stinkt het vreselijk in het eerste deel van het park, ondanks dat de wind goed staat. We zitten aan de Indische Oceaan dus het waait gelukkig wel flink. Verderop in het park hebben we er weinig last meer van, het levert ook bijzondere foto’s op.
Al snel zien we de eerste dieren in het gras lopen. We nemen waar mogelijk ook de onverharde zijwegen mee om zoveel mogelijk te kunnen spotten. Vooral bij kleine meertjes is het vaak een levendige boel. Daarbij helpt de verrekijker ons goed. Soms missen we een nog sterkere zoomlens voor de foto’s :-(.

image

image

image

image

image

image
image
Dieren die we vandaag onder andere gezien hebben; nijlpaard, nijlkrokodil, neushoorn, wrattenzwijn,  nijlgans, steppezebra, waterbok, nyala, reuzenreigers, paradijskraanvogel, apen (diadeemmeerkat), rode duiker, afrikaanse jacana en diverse vogels. Op het strand bij de Indische Oceaan hebben we diverse krabben gezien.
image
image
image
image
image
image

Terug in het dorp hebben we wat rondgekeken voor souvenirs. Na wat onderhandelen van Henri hebben we een houten neushoorn voor op ons dressoir gekocht en een kleine giraffe voor in de kerstboom (dat is veilig want een giraffe eet geen den). Na de souvenirs lekker een bak koffie op terras gedaan en wat geprobeerd te internetten (maar dat was een drama).

Bij ons is het woensdag gehaktdag, hier in St. Lucia is het woensdag half price sushi eten. Dat aanbod konden we natuurlijk niet afslaan. Heerlijk van genoten. Het was natuurlijk erg druk en de koks waren hard aan het werk. Omdat wij een plek hadden gekozen aan de bar met loopband, typisch  voor een sushi restaurant. Dat werkt zo, je pakt een gerecht dat je wil van de loopband en zet het schaaltje voor je op tafel. Na het eten reken je af op basis van het aantal schaaltjes.  De koks stonden direct voor ons de gerechten te bereiden. Wij vonden het een voordeel die drukte, nu konden we in een wat rustiger tempo eten en genieten van hard werkende koks:-) Nog leuker was het observeren van andere eters. Twee Amerikaanse vrouwen die zich te buiten gingen aan het eten en vooral de drank (twee flessen wijn). En bij het afrekenen stennis schoppen om een gerecht wat te veel zou zijn gerekend, nota bene half price!

S’avonds is het me eindelijk gelukt om een bericht te posten met foto’s en kan ik jullie een betere indruk geven van onze belevenissen.

Morgen reizen we verder langs de Indische Oceaan kust naar uMhlanga Rocks, een plaatsje aan de kust vlak bij Durban.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: