Rondreis Zuid-Afrika, dag 10

Rondreis Zuid-Afrika, dag 10

donderdag 31 juli
Vandaag verlaten we St. Lucia en reizen naar de kustplaats uMhlanga Rocks, vlakbij bij Durban en het King Shaka International Airport.

Wie kent de serie Shaka Zulu uit de jaren 80 niet, uitgezonden door Veronica. Wij wel, we hebben zelfs de dvd in de kast staan. Ter afwisseling doen we vandaag iets cultureels. We zijn niet voor niks in de provincie Kwazulu-Natal. We bezoeken het dorp waar de serie Shaka Zulu is opgenomen; Shakaland. We krijgen een rondleiding in het dorp, dat na de opnamen is herbouwd (was platgebrand voor de opnamen). Met uitleg over bier en eten maken, medicijnman. Daarna een korte film over het leven van Shaka en tot slot een Zulu dansshow. Henri heeft nog even meegedaan 🙂 (Dat staat op film)  Leuk om gezien te hebben en tegelijk nog iets van de Zulu cultuur te leren. Het bier dat ze brouwden smaakte overigens prima!

image

image

image

image

image

image

Na ons bezoek aan Shakaland was het nog een dikke twee uur rijden naar onze volgende slaapplaats, de Honey Pot Guesthouse. Het guesthouse wordt gerund door een Engels echtpaar, we worden hartelijk ontvangen en kletsen wat.

We besluiten om het nabijgelegen oude centrum in te gaan en lopen wat over de strand promenade. Er staat een kleine vuurtoren, we zien veel hardlopers en een enkele zwemmer en surfer in de zee. Als het tegen halfzes gaat schemeren zoeken we een restaurant om wat te eten, een steakhouse. Ons valt de springbok carpaccio meteen op, dat wordt het voorafje. smaakt goed, heel mooi dieprood van kleur en zacht van structuur. Als hoofdgerecht bestel ik entrecote en Henri gaat voor de lam, het blijkt een mega portie te zijn 🙂

image

image

image

Na het eten terug naar de Honey Pot. De hele avond buiten op ons terrasje voor de kamer genieten van een lekkere Zuid-Afrikaanse wijn, samen de dag doornemen en vooruit te kijken naar de komende dagen.

Weer een heerlijke dag Zuid-Afrika, morgen vliegen we naar Port-Elisabeth.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: