Rondreis Zuid-Afrika, dag 11

Rondreis Zuid-Afrika, dag 11

Vrijdag, 1 augustus 2014

We maken vandaag een binnenlandse vlucht van Durban naar Port-Elisabeth, daarna reizen we door naar Addo.

Eerst lekker wakker worden in de Honey Pot. Onze vlucht naar Port-Elisabeth vertrekt om 11:55 uur, dus alle tijd voor het ontbijt. Dat is weer goed verzorgd, in een typische Engelse ingerichte woonkamer, nemen wij scrambled eggs met toast en wat exotisch fruit. Na het ontbijt inpakken en op weg naar het vliegveld. Een rit van een dik half uur. Omdat we de borden volgen, en niet onze Bram (Tom Tom), wordt ik, na een tijdje geen verkeersborden gezien te hebben, wat onrustig. Rijden we wel goed? Komen we wel op tijd? Henri zette even Google Maps aan en je raadt het al… toen zag ik wel een bord, we zaten gelukkig op de juiste weg. Helaas is Henri wel 1,5mb à 9,10 euro per mb armer…

Bij het vliegveld aangekomen eerst de auto ingeleverd. Gelukkig niks aan de hand, de ontzette velg (deuk als gevolg van een pothole in de weg op dag 3) hebben ze niet opgemerkt. Henri heeft tot twee keer toe gevraagd om een factuur maar die gaf men niet. Hopelijk gaat het goed met de afschrijving.

We drinken nog wat koffie voor het inchecken en eten een stuk cake dat we nog over hadden en een appel. Bij het inchecken en de controle blijkt dat bij binnenlandse vluchten de regels minder nauw worden gevolgd. Onze koffers zijn te zwaar maar dat blijkt geen probleem en water mag ook gewoon mee. Al met al verloopt het voorspoedig en hebben we ruim tijd om nog wat te drinken en te lezen. In de heren toilet ontdekken we dat in het kader van aids bestrijding gratis condooms worden verstrekt, zoals we op meer plekken zullen  gaan zien.

image

Keurig op tijd vertrekken we met een klein toestel naar Port-Elisabeth. Een vlucht van een dik uur. Daar aangekomen regelen we meteen onze huurauto, dat gaan een stuk sneller dan in Johannesburg. We rijden direct door naar Addo, zo’n anderhalf uur rijden. De weg is matig ik moet dus weer erg opletten. Wat opvalt is dat de omgeving een stuk groener is dan we gewend waren.

image

We hebben nog tijd voor een game drive in het Addo Elephant nationaal park. Verbazingwekkend is dat we geen olifanten hebben gezien 🙂
Wel diverse anderen beesten, waaronder burchells zebra’s, wrattenzwijn, nijlgans, eland en kudu.

image

image

image

image

image

image

Na de game drive op zoek naar het hotel, op een voormalige sinaasappel plantage. Erg mooi aangelegd, hutten van klei en riet. We kunnen vandaag weer lekker lui en gemakkelijk aanschuiven voor het diner. We zitten met allemaal Nederlandse gasten vandaag, dus eerst even wat reisverhalen uitgewisseld voor we aan tafel gingen. We hebben soep vooraf gehad en heerlijke bobotie en kip als hoofdgerecht en als toetje cake gedrenkt in likeur en met warme custard. Erg veel liefde in het eten gestopt!

Na het eten nog een koffie en wijntje voor het slapen. Morgen een lange rit en actieve dag richting Knysna.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: