Rondreis Zuid-Afrika, dag 12

Rondreis Zuid-Afrika, dag 12

Zaterdag, 2 augustus 2014

We reizen vandaag van Addo naar Knysna, een rit van 340 km.

Er is een super lekker ontbijt voor ons gemaakt. Om te beginnen een glas met vers fruit en yoghurt met verse jus van de lokale sinaasappel boom. Daarna scrambled eggs met toast, rooibos thee en bonen koffie. We treuzelen wat bij het vertrek en maken nog wat foto’s van de locatie. Het is fantastisch mooi zonnig weer.

image

image

image

image

Dan beginnen we toch echt aan de lange rit. Eerst terug naar Port-Elisabeth via dezelfde weg als gisteren, opletten voor potholes dus. Daarna de N2 snelweg tot aan de eindbestemming volgen. Onderweg stoppen we om te tanken. Tegen de lunch bereiken we Tsitsikamma nationaal park. Bij het informatiepunt halen we een plattegrond, ook kopen we broodjes en een lemon poppy muffin (Henri is helemaal enthousiast over de naam van deze muffin) voor de lunch. De eerste stop is voor een korte wandeling naar een heel oude boom.

image

image

De volgende stap is het park zelf. Bij aankomst sloeg het weer om en trok zware bewolking landinwaarts. We besluiten een wandeling te doen met als eindpunt een waterval. Bij het beginpunt wordt aangegeven dat het best pittig is. We gaan vol goede moed op pad. Meer dan halverwege besluiten we terug te gaan,het klauteren over de rotsen aan de kust vinden we te riskant worden.

image

image

Op de terugweg zien we vanaf de rotsen dolfijnen en walvissen zwemmen, fantastisch!

image

image

image

We doen na terugkomst nog een korte wandeling naar de monding van de storms rivier met hangbruggen over het water.

image

Dan is het hoog tijd om de weg naar Knysna te vervolgen.

We rijden verder over de N2, deze weg is vanaf hier ook wel bekend als de tuinroute. We zien helaas niet zoveel vanwege de bewolking. We rijden langs heuvels en passeren veel bos en enkele  rivierkloven. Tegen half zes arriveren wee op de plaats van bestemming. We slapen in een guesthouse van een Nederlands echtpaar, het Knysna guesthouse,waar we worden ontvangen door de buurvrouw.

Tot besluit van deze heerlijke actieve dag gaan we eten in het centrum. We worden samen met nog twee stellen gratis met de taxi heen en terug vervoerd. Ik bestel de vis van de dag en henri gaat voor de inktvis. Fijn genoten!

Morgen de omgeving verkennen en walvissen spotten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: