Rondreis Zuid-Afrika, dag 17

Rondreis Zuid-Afrika, dag 17

Donderdag, 7 augustus 2014

Vandaag verkennen we Kaapstad.

Na onze eerste nacht in het Port View Guesthouse is het verrassend als we bij het ontbijt opnieuw ‘bekenden’ zien, dit keer de medereizigers die we bij aankomst in Johannesburg hebben ontmoet. Ze verbleven in hetzelfde hotel. Even wat verhalen uitwisselen.

Daarna op weg naar het waterfront, dat op 10 minuten lopen van ons guesthouse ligt. Over het waterfront later meer. We hebben besloten om met een sightseeing bus de stad te verkennen. De vertrekhalte is bij het waterfront. Een sightseeing bus is vaak rood, dubbeldeks waarvan het bovendek geen dak heeft om goed rond te kunnen kijken. Normaal gesproken verkennen we liever lopend en zelfstandig de stad, maar voor nu leek ons dit prima.
We nemen de bus en stappen uit bij de companie gardens. Deze mooi aangelegde tuin deed vroeger dienst als bevoorrading voor schepen van de Verenigde Oost-Indische compagnie (VOC). Er zijn heel veel plantensoorten. Ook zijn er heel veel eekhoorns, deze zijn ooit hierheen gebracht en gedijen hier prima, ze hebben echter altijd een slecht humeur.

image

image

image

image

image

Toevallig worden er  opnamen gemaakt voor een film en we worden verzocht niet door te lopen. Tja, daar hebben we nu geen tijd voor hoor … We moeten door!

image

Na de tuinen, verkennen we het centrum en bezoeken het fort van de V.O.C., kasteel van goede hoop. Dit is het oudste nog resterende stenen gebouw in Zuid-Afrika. We zijn getuige van de sleutel ceremonie op de binnenplaats en krijgen een korte tour met een gids. Bijzonder om te zien wat de erfenis van ons hier is.

image

image

Vervolgens stappen we weer op de bus om ons naar de tafelberg te laten brengen. Helaas is de kabelbaan buiten dienst vanwege onderhoud en hebben we het plan om naar de top te wandelen. De bus stopt echter niet bij het kabelbaanstation, maar rijdt door naar lion’s head. Vanaf daar hebben we ook mooi uitzicht over de stad en de tafelberg. Van een wandeling komt het dus niet.

image

image

image

image

De terugweg naar het waterfront gaat via de kust langs mooie baaien en strandjes. Omdat we niet hebben gewandeld hebben we ruim de tijd en we besluiten om een bezoek te brengen aan het two oceans aquarium. Henri had er weinig zin in, maar het bleek verrassend mooi te zijn met bijzondere vissen en koraal en natuurlijk haaien 🙂

image

image

image

image

image

Het Victoria en Alfred Waterfront is een grote toeristische trekpleister van Kaapstad en Zuid-Afrika. Er zijn veel winkels en restaurants en veel hotels liggen in de directe omgeving. Er vertrekken  boten naar robben eiland, rondvaart boten, de sightseeing bus en er is heel veel te doen.

image

Na het aquarium en een drankje op het terras zijn we wat gaan shoppen. We hadden het een beetje gehad toen we door een Israëlische verkoopster van een cosmetica stand werden aangesproken. Of we wat wilden proberen? Natuurlijk, Henri houdt wel van een smeersel. We moesten allebei denken aan Mike van de telsell. handen wassen met dode zee zout en een crème erop, heerlijk zachte handen. En daarna ook nog dode huidcellen verwijderen voor een gladde huid. Henri besliste echter tot verdriet van de verkoopster om geen potje à 100 euro aan te schaffen.

Tot besluit van de dag lekker eten. Het restaurant dat we hadden uitgekozen lag om de hoek bij ons  guesthouse. Om zes uur was de zaak nog verlaten en wilden we even een reservering maken. Dat kon niet omdat het donderdagavond was en de vriendelijke dame adviseerde ons om rond zeven uur te komen om nog een tafel te krijgen. Toen we iets over zeven terug waren bleken alle tafels bezet en er zaten al mensen aan de bar te wachten. Zo ook wij, met een drankje erbij, even geduld voor een fijn tafeltje voor twee. Meteen een klik met de serveerster die ons eerder ook te woord stond. Ik ging voor de kippenlever in piri piri saus en Henri nam gefrituurde kaas met gekonfijte pruimen vooraf. Als hoofdgerecht allebei een lekkere garnalencurry op zijn Mozambikaans.

Onderweg terug nog ijs als toetje gekocht en de wijn die we hadden gekocht in Stellenbosch geproefd. De Merlot van Spier is lekker kruidig, een goede keus (http://spier.mobi/wines/spier-signature/)

Morgen een dagje naar kaap de goede hoop.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: