Rondreis Zuid-Afrika, dag 18

Rondreis Zuid-Afrika, dag 18

Vrijdag 8 augustus 2014

Vandaag zitten wij in de verlenging van onze vakantie. Volgens het schema van onze rondreis zouden wij vanavond tegen 18.00 met het vliegtuig vertrekken naar huis. Dat zou ons echter 700 euro extra gaan kosten en dat vonden wij te gek. Twee nachten langer blijven was een stuk goedkoper. Wij vermaken ons prima in Kaapstad, het weer is geweldig zo rond de 20 graden overdag.

Het wordt vandaag weer een auto dag. Na het ontbijt zijn wij vertrokken, op weg naar Kaap de Goede hoop. Wij rijden langs de Atlantische oceaan door verschillende badplaatsen met hun prachtige baaien en blauw gekleurde oceaan. Via Chapman’s Peak drive (een toeristische route die is uitgehakt in de steile bergwanden) rijden wij verder, wat een spectaculaire weg en uitzicht. Wij stoppen langs de weg om even koffie te drinken. In de auto genietend van onze koffie, spot ik walvissen. Precies voor onze stopplaats. De walvissen zijn lekker actief, ze zwemmen naar elkaar toe of van elkaar weg, draaien met hun lichamen zodat hun vin naar boven komt. Prachtig om te zien!

Tegen 11.00 zijn wij bij het nationale park Kaap de Goede hoop, wij kunnen gewoon in onze auto blijven zitten en rijden zo het park binnen. Hier vind je geen grote bomen maar vooral struiken ook wel fijnbos genoemd. Wij rijden helemaal door tot aan Cape Point, hier stappen wij uit, het waait er flink. Dat is ook wel logisch want hier komen de Atlantische en Indische oceaan samen, bij slecht weer kan het hier ook flink spoken. Liefhebbers van de Efteling kennen misschien de Vliegende Hollander wel, dat heeft zich hier afgespeeld en volgens de legende kan het nog steeds gebeuren. Er lopen hier ook Bavianen rond, deze zijn zo tam geworden, dat zij rustig op de auto’s gaan zitten wachten.

Wij lopen naar boven, naar de oude vuurtoren. Je krijgt een mooi uitzicht op de oceanen, natuurlijk gaat ook de vliegende Hollander (gondellift), maar die nemen wij niet omdat wij in deze vakantie al zoveel met auto hebben gedaan. Dat is ook reden voor ons om nog een extra wandeling te gaan maken. Nu vanaf Cape point naar Kaap de Goede Hoop (het echte punt), volgens de boekjes een wandeling van 1,5 uur. Maar wij kunnen het doen in een uur. Het is een geweldige wandeling. Op grote hoogte, veel wind, zonnetje erbij, op mooie houten paden die worden afgewisseld met rots paden. Het eindpunt is prachtig, het is toch ook wel een beetje Nederlands (eigenlijk Portugees ­čÖé ) sentiment. Dit stukje van de wereld is belangrijk geweest in de 17e eeuw voor de scheepvaart.

Helaas is tijd de grootste vijand voor een reiziger, zo ook voor ons, wij moeten weer door. Vanaf Cape Point rijden wij door naar Simon’s Town het is een ritje van een half uur. Vlakbij Simon’s Town ligt het kleinere plaatsje Boulders, bekend om haar Pingu├»ns. De pingu├»ns hebben daar een beschermd gebied, waar wel bezoekers mogen komen. Bezoekers kunnen alleen via speciale paden door het leefgebied van de pingu├»ns open.┬á Het is fantastisch om te zien, die klein grappige beesten. Ze lopen rond, zitten op hun nest, geven hun jongen te eten. De pingu├»ns zitten bij elkaar als een groep maar ook vaak als paartje. De jongen verliezen langzaam hun dons en wisselen het in voor de vettige beschermlaag om te kunnen gaan zwemmen. Leuk om te zien, mooie ervaring.

Met een dag vol indrukken rijden wij terug naar ons hotel, dit ligt op zo’n 45 minuten rijden, gelukkig hebben wij geen last van de files, die staan er wel voor het verkeer dat uit Kaapstad komt. Tegen 17.00 zijn wij terug bij het hotel, nog even relaxen met een cup a soup op de kamer. Dan gaan wij eten bij een grillrestaurant, hier zijn wij al eerder geweest. Het is lekker dichtbij bij ons hotel. Het eten is weer prima, wij beginnen als voorgerecht met portie bitterballen (het staat echt op de kaart). Als hoofdgerecht kiezen wij beiden een grote burger. Mijn Portugese burger is erg heet qua smaak, ik zit te blazen aan tafel hihi.

Gelukkig kan ik de pittige saus ervan halen zodat het allemaal wat makkelijker wordt, ondanks de hitte qua smaak was het erg lekker…

Morgen een speciale dag, wij gaan naar de plek waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten: Robbeneiland.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: