Grote Broer

Grote Broer

Zondag 31 augustus

Vandaag heb ik een leuke dag gehad, samen met mijn broer. Wij zijn samen naar Amsterdam geweest, ik heb mijn broer meegenomen naar de musical: Hij gelooft in mij, in Amsterdam.

Deze musical heb ik onlangs al eerder gezien toen samen met Henri. Maar ik wist dat mijn broer een grote Hazes fan is, dus daarop heb ik besloten om hem mee te nemen naar deze musical, over het leven van André Hazes.

Tegen 12.00 waren wij in Amsterdam, wij hebben maar besloten om met de trein te reizen, omdat het druk in Amsterdam kon zijn i.v.m de jaarlijkse UITmarkt. Na een korte wandeling door het stad, zijn wij op het Leidsplein op terras gaan zitten. Daar hebben wij een lekker broodje gehad en natuurlijk moet daar een biertje bij… want wij gaan natuurlijk wel naar Hazes toe:-).

IMG-20140831-WA0000      

Onder het eten hebben wij lekker gepraat over allerlei onderwerpen die wij normaal gesproken niet zo snel bespreken. Het was lekker relaxt met een mooi klein zonnetje erbij. Het nieuwe Delamar theater zit vlakbij het Leidse plein, dus wij waren zo bij het theater. Het blijft altijd afwachten wie er gaan spelen, dit keer hadden wij de “understudies”, namelijk Ricky Kole als Rachel Hazes en André Hazes werd gespeeld door Fabian Jansen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Maar zij deden het fanatisch, het is wel grappig om te zien dat elke acteur de mogelijkheid krijgt om iets van zichzelf in de rol te mogen leggen. Vooral te zien bij de rol van Tim Griek die werd gespeeld door Cees Geel. Fabian Jansen speelde André Hazes goed, maar Martijn Fischer komt qua gelijkenis dichter bij de echte Hazes.

Wij hebben beiden genoten van de voorstelling. Wij kennen de nummers van Andre Hazes uit onze hoofden, vooral De Vlieger heeft voor onze beiden een speciale betekenis. De laatste keer hebben wij dit nummer uit volle borst meegezongen in de Amsterdam Arena tijdens een concertreeks van een paar jaar geleden. Tijdens de musical werd er door het publiek niet meegezongen, dit past ook niet. Want de nummers zijn herschreven zodat het meer op het leven van André en Rachel aansluit.

Rond 16.45 staan wij weer buiten en lopen wij langzaam terug naar het station, af en toe kijken wij elkaar aan.. moeten wij beiden lachen om de bijzondere mensen die hier lopen.  

Tegenover het Damrak gaan wij wat eten op een terrasje, het wordt voor ons beiden een steak. Het smaakt prima, biertje erbij, prima!

imageIMAG2396

Tegen 20.30 zijn wij weer terug in Wapenveld, Petra is zo lief om ons op te halen vanaf het station in Zwolle. 

Als afsluiter bezoeken wij gezamenlijk onze vader en Trudy die net terug zijn gekomen van hun vakantie in Italië.  

Het is een mooie afsluiter van een mooie dag!

William en ik hebben niet altijd veel contact met elkaar, maar het contact is goed. Wij verwachten niets van elkaar maar zijn er wel voor elkaar. Ik heb een grote broer, die er altijd is. 

William, bedankt voor een mooie dag!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: