Blokjes

Blokjes

Dinsdag 26 augustus

Gisteravond stond ik op het station in Deventer en daar zag ik een poster van een tentoonstelling over kunstwerken gebouwd van lego-blokjes. Aangezien ik morgen vrij zou zijn, mijn laatste vrije dinsdag voor de start van mijn 4e schooljaar. Voor mijn gevoel moest ik  iets speciaals doen: ik neem mijn neefjes mee voor een dagje Amsterdam.

Ik heb meteen mijn broer gebeld en ja hoor de boys wilden graag mee 😀

Om 8.30 was ik in Wapenveld. Marijn moest wel even schakelen want het was wel erg vroeg in zijn laatste week van de vakantie hihi. Na hun ontbijt en mijn koffie zijn wij vertrokken naar Zwolle, daar heb ik de auto geparkeerd. Kaartjes gekocht voor de trein, met de trein reist wel prettig met de boys en voor hun was het de 2e keer.

Rond 11.00 waren wij in Amsterdam Zuid-Oost, het was even een gedoe met de kaartjes. Ik had gisteravond al kaarten online gekocht maar helaas was er toen een storing: wel betaald maar geen kaarten:-( Gelukkig konden de dames achter de balie ons snel helpen met de juiste kaarten.

Met een audio guide in onze oren zijn de tentoonstelling: The Art of Brick gaan bekijken. Deze kunstwerken zijn gemaakt door een advocaat die zijn hele leven met LEGO blokjes heeft gespeeld en de laatste jaren heeft hij er zijn beroep van gemaakt. De kunstwerken bestaan al gauw uit 10.000 stenen per kunstwerk en worden soms op werkelijk formaat gemaakt.

Erg mooi bijzonder om te zien hoe hij schilderijen met LEGO maakt zoals de Mona Lisa. Maar ook beelden van Michelangelo worden door hem met de blokjes nagemaakt. Hij heeft ook eigen kunstvoorwerpen gemaakt zoals de zwemmer of het glas in lood raam, allemaal met LEGO stenen. Heel indrukwekkend is het beeld van de man met het kind. Dit beeld laat echt verdriet zien…

Hier onder staan al een aantal foto’s, onderaan dit bericht zijn er nog meer:
image
image
image

Aan het eind van de tentoonstelling zijn de boys nog wezen gamen in de grote speelzaal. In deze zaal staan grote bakken met LEGO en een wand met LEGO computerspelletjes. Grappig om te zien hoe snel de boys contact hadden met andere jongens hadden die ook aan gamen waren.

In de ontvangsthal van Expo hebben wij een broodje gehad, althans ik, de boys wilden liever een mega muffin hebben. Alles mag op zo’n dag hihi.

Met een volle buik en vol met indrukken zijn wij weer naar NS Station gelopen, rond 16.30 waren de boys weer thuis in Wapenveld.

Ik heb een top dag gehad. Het is mooi om met Marijn en Jesse op stap te kunnen. Jammer dat ik vaak te druk ben voor zulke uitjes. Maar des te leuker was het vandaag!!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

3 REACTIES

comments user
Essie

Na een harde les en jouw eerdere statement dat ik zaken te serieus neem en ik bovendien erg vrolijk jouw stukjes lees de vrag : geef je les ? Je neefjes hebben maar mazzel met zo’n oom ! Gr. Es

    comments user
    Hans-Erik

    Dank je wel voor je berichtje! Haha ik geef geen les, maar onder bak koffie kunnen wij altijd van gedachten wisselen. Hoe is het verder met jou, op de weg terug? Grtz. HE

comments user
Essie

Ja hoor…zo om 10 uur een 1e oriënterend gesprek met Jacco. Kijken of ik weer heel langzaamaan een voetje op de trein kan zetten. Bakkie altijd welkom ! gr.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: