Rondreis Zuid-Afrika, dag 20-21

Rondreis Zuid-Afrika, dag 20-21

Zondag 10 en maandag 11 augustus 2014

Vandaag vliegen we naar huis…

Maar dat is pas later vandaag. Ons vliegtuig vertrekt om zes uur en om drie uur moet de auto retour. Genoeg tijd dus om nog iets te doen. Een museum in Kaapstad is een optie, om meer te leren over slavernij of apartheid. Of een bezoek aan Constantia,  de grootste wijnboerderij van Zuid-Afrika. Henri kwam echter met het idee om nog meer natuur te gaan zien, een goed plan. We gaan het West Coast National Park bekijken.

Na het inpakken en uitchecken vertrekken we voor een rit van anderhalf uur langs de Atlantische kust. Het park bestaat uit duinen, een grote lagune en wetlands. Direct na de ingang zien we al waar we voor gekomen zijn, flamingo’s. We rijden naar een bird watch om de vogels in de lagune van dichterbij te bekijken en te fotograferen.

image

image

image

image

In het voorjaar is een extra deel van het park open. We zien prachtige open graslanden en heuvels vol met bloemen. Tegen de hellingen zien we een grote diversiteit aan dieren zoals zebra’s, struisvogels, bontebokken, elanden, koedoe’s, steenbokken, ganzen, krombekstrandlopers. Een panorama van wild dat ongestoord zijn gang gaat. Precies zoals ik me Afrika had voorgesteld.

image

image

image

image

image

image

image

Ook hebben we diverse schildpadden gezien. Dat vond ik speciaal, ik heb zelf vroeger ook schildpadden gehad. In eerste instantie zie ik er eentje zitten in de berm, later zien wij er nog meer, zelfs lopend op de weg.

image

image

Na een rondje in het park is het tijd om richting het vliegveld te gaan. Het enige dat we niet hebben gezien zijn pelikanen. Onderweg zien we een paar keer grote vogels in formatie vliegen. Als we ze van dichtbij over zien komen blijkt dat het pelikanen zijn. Ze verzamelen zich in een weiland vlak bij de weg. Gelukkig kan ik de hoofdweg verlaten, om de pelikanen van dichterbij te kunnen bekijken. Een prachtig mooi cadeau als afsluiter van onze vakantie.

image

image

image

Het inleveren van de auto en inchecken verloopt vlot. In de vertrekhal zien we wijn van Boschendal, een prima doel om onze laatste Zuid-Afrikaanse randen aan te besteden.

Om 18.00 vertrekt het vliegtuig vanaf Kaapstad, rond 5.30 landen wij in Dubai. Vanaf Dubai vliegen wij om 8.30 met een Airbus A380 weer naar Amsterdam, daar landen wij om 13.30 en om 15.30 zijn wij weer thuis. Dus bijna vierentwintig uur onderweg geweest, vier vliegtuig maaltijden en een paar uurtjes slaap is onze Rondreis Zuid-Afrika voorbij!

Conclusie:
-Ruim 3800 km gereden met onze twee huurauto’s
-Big Five gezien (Olifant, Luipaard, Leeuwen, Waterbuffel en Neushoorn)
-Prachtig weer gehad
-Walvissen zien springen
-Dieren vanaf 5 meter kunnen benaderen in hun natuurlijke omgeving
-Robbeneiland bezocht
-Lekke band
-Geduld hebben
-Vriendelijke mensen
-Geen last gehad van criminaliteit
-Prima reisafstanden
-Lekkere wijnen
-Leuke/unieke overnachtingen

Wij willen graag Zuid-Afrika nog eens bezoeken in de zomerperiode (oktober-februari).

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: