De drie Boefjes op stap.

De drie Boefjes op stap.

Zaterdag, 4 oktober 2014

In mijn bericht van zaterdag 6 september 2014, sprak ik al over een dagje Amsterdam samen met mijn vader en broer. Ik ben eigenlijk nooit vrij op een zaterdag, tenzij er speciale gelegenheid is. Die speciale gelegenheid is er vandaag, onze vader neemt ons mee naar Amsterdam. De Boefjes gaan op stap in Amsterdam!

Na het bekijken van de voetbalwedstrijd van Jesse op het voetbalterrein van WZC, zijn wij met de auto vertrokken naar Amsterdam. Rond 11.30 komen wij aan bij de Amsterdam Arena, daar hebben wij de auto geparkeerd. Na wat gestuntel met parkeerkaarten en ov-chipkaarten, het valt voor mensen uit de provincie ook niet mee hé 🙂 Maar goed wij reizen met metro naar Amsterdam Centraal station. Tegenover ons zit een groep jongelui uit Engeland, die hadden grote verhalen over jointjes roken. Zij probeerden de stem van omroepinstallatie (die de haltes afroept) na te praten, het was hilarisch hihi.

Wij komen aan het plein voor het centraal station, het weer is prachtig, onze jassen kunnen snel weer in mijn rugzak. Mijn vader komt regelmatig in Amsterdam, dat blijkt ook wel want hij wijst mij op een tekst op een gebouw vlakbij het station: God roept u, Jezus loves you, een mooi begin voor mezelf en pa.

Onze wandeling begint bij het Damrak, dat onlangs is voorzien van nieuwe bestrating, maar dat terzijde. Al gauw lopen wij lekker door de mensen, van allerlei achtergronden, dat is Amsterdam ten voeten uit. Via de Dam lopen wij de Kalverstraat in, dan zegt mijn vader: “Mocht je iets leuks zien, dan hoor ik het graag dan krijg jij dat van mij”. Wat een lieve pa hebben wij toch hé, Maar hoe leuk het aanbod klinkt, het is voor mij broer en mezelf nog niet concreet, want daar hadden wij niet op gerekend.

Maar gelukkig is mijn vader een shopper, hij mag graag winkelen en zichzelf verwennen op nieuwe kleding. Eerlijk gezegd hebben wij een trendy vader, niet overdreven maar stijlvol. Dus even later staan wij in winkel met allemaal leren jassen, mijn vader heeft al een rode leren jas aan. Ik probeer ook een leren jas aan, maar goed het is lastig te bepalen hoeveel geld mijn vader in gedachten heeft. Maar ook daar brengt hij al snel duidelijkheid in, hij spreekt de eigenaar aan: “Ik wil graag twee jassen kopen maar dan moet je wel een goede prijs bieden, ik koop nu nog geen jassen want dan moet ik er te lang meelopen. Jij mag nadenken over de prijs dan komen wij voor 19.00 terug”. Dat is mijn vader ten voeten uit…. hihihi. Het deed mijn terug denken aan een televisie aankoop bij een lokale elektronicazaak in Wapenveld. Mijn vader kon het niet eens worden over de prijs en verliet de winkel, mijn moeder en mij verbaasd achterlatend. Later kwam de televisie er alsnog voor de prijs die mijn vader wilden betalen.

Weer terug naar Amsterdam, wij lopen verder Kalverstraat in, besluiten een broodje te gaan eten bij La Place.

IMAG2418Met een volle gevulde buik lopen wij lekker door de stad, het zonnetje schijnt lekker. Onze volgende stop is de Albert Cuyp markt, van prullaria tot groente fruit, van babykleding tot aan kleding voor xxxxxxl maten.

In een zijstraat van de Albert Cuyp markt gaan wij lekker op terras zitten, tijd voor een biertje. Wij praten over elkaar, diep en luchtig. Wij zijn drie mannen die elkaar begrijpen, elkaar snappen, elkaars problemen kennen maar bovenal elkaar lief hebben. Mooi zo’n dag, de laatste keer was alweer drie jaren geleden. Mijn vader houdt wel het tempo erin, dus na twee biertjes gaan wij weer verder, verder de Albert Cuyp op . Onze volgende stop is het standbeeld van André Hazes, daar moeten wij op de foto van onze pa, want het is jullie held toch.

IMAG2421Wij laten de Albert Cuyp markt achter ons en lopen weer terug naar de Kalverstraat. Langs Tuschinski bioscoop, komen wij uit bij het Rembrandtplein. Het duurt even voordat wij een tafeltje kunnen vinden, maar gelukkig is William alert en vindt hij gauw een vrije tafel. Hier drinken wij ook een drankje of twee, ondertussen zien wij een demonstratie bij de bronzen beelden van de nachtwacht staan, waarschijnlijk ter gelegenheid van dierendag. Wij zien bijzondere mensen voorbij lopen zoals een groepje Engelsen, in een soort van schaatspakken, zwart gekleed maar eentje is er in het roze. Waarschijnlijk gaat hij binnenkort trouwen… prachtig.

Onze volgende stop is weer een winkel in de Kalverstraat, weer een winkel met jassen, maar daar kunnen wij niets vinden, William heeft geen behoefte aan een leren jas. William heeft wel interesse in nieuwe schoenen, dus wij lopen een schoenwinkel, genaamd Taft. Wij komen boven, de verkoper herkent mijn vader, althans de snor van mijn vader wordt herkent. Wat blijkt mijn vader heeft een paar maanden geleden schoenen bij die verkoper gekocht hihi..helaas kan William niets leuks vinden.

Mijn vader wil ook nog wel even naar De Bijenkorf in eerste instantie voor een sanitaire tussenstop, daar raken wij elkaar even kwijt. Maar gelukkig komt het goed en worden wij in de winkel getrakteerd op aanbiedingen van de Drie Dolle Dagen, vandaag was het een extra dag. We lopen relaxt door de winkel, neuzen wat rond, de kinderen van mijn broer moeten nog een nieuwe winterjas. Marijn neemt zijn telefoon niet op, want welke kleur zou hij eigenlijk willen hebben, oranje, blauw.  Aangezien het over zessen is geweest besluiten wij nog een keer terug te gaan naar de winkel met leren jassen. Na wat passen en een zeer strakke onderhandeling verlaten wij de winkel. Ik heb een mooie leren jas van mijn vader gekregen en hij heeft zichzelf getrakteerd op een rode leren jas. Een top actie van mijn vader, erg lief.

IMAG2422Ondertussen worden wij gebeld door Marijn, hij wil wel graag een oranje jas. Wij weer terug naar de Bijenkorf helaas was zijn maat niet meer voorradig in de winkel. Gelukkig nog wel online, het thuisfront wordt ingeschakeld en de bestelling wordt gedaan. Wij lopen nu nog wat verder in de bijenkorf, bij de heren afdeling vindt William z’n glazen muiltjes oftewel nieuwe schoenen, hij heeft ook zijn cadeau. Gelukkig maar, want ik ging mij bijna schuldig voelen hihi.

Weer buiten voelt het nog steeds erg prettig qua weer, het lijkt wel of wij op tropische bestemming zijn. Op het Damrak gaan wij wat eten, ondertussen zijn wij alle drie lekker gaar en het is ondertussen ook half acht geweest. Dus tijd voor een lekkere biefstuk. Het eten is goed. Rond 21.00 lopen wij terug naar Amsterdam Centraal, daar pakken wij de metro naar de Amsterdam Arena. Wij betalen onze parkeerkaartje.. wij schrikken van het bedrag: 1 euro voor de gehele dag. Dat is nog eens lekker goedkoop dagje Amsterdam. althans qua parkeerkosten hihi.

Tegen 23.00 zijn wij weer terug in Wapenveld, moe maar blij met onze cadeaus. Maar vooral zijn wij blij omdat wij elkaar hebben. Pa, bedankt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: