The Normal Heart

The Normal Heart

Woensdag 01 oktober 2014

Vanavond hadden wij onze 1e theater-voorstelling van dit theater seizoen.

Het was meteen wel een zware voorstelling, zwaar in de zin qua verhaallijn. Het gaat over de periode dat aids nog niet bestond althans het was nog onbekende epidemie. De ziekte maakte in de jaren 80 van de vorige eeuw veel dodelijke slachtoffers o.a. in New York.

Het toneelstuk vertelt het verhaal van homo’s die in opstand komen tegen Aids, zij willen de homo’s vertellen over de gevaren, maar vooral willen zij deze ziekte stoppen. Maar zij hebben nog geen idee hoe aids wordt verspreid, ondertussen gaan er wel veel vrienden uit hun omgeving dood aan de gevolgen van deze ziekte. De strijd is voelbaar in de zaal, helaas is de zaal niet uitverkocht ondanks de bekende namen zoals Freek Barrels, Beau Schneider, Yannick van der Velde, Frederik Brom , Cas Jansen en vele anderen.

image

Een aantal homo’s besluiten om een soort van stichting op te richten om zo de politiek van New York te overtuigen van de gevaren. Maar zij worden niet gehoord, de overheid wil geen onrust onder homo’s, zij beschouwen de mensen die overlijden aan deze ziekte min of meer als incidenten.

De monologen zijn sterk neergezet, je voelt de frustratie, de onrust en het verdriet. Het decor is simpel maar erg doeltreffend, de acteurs dragen het stuk. De homoscene wordt goed neergezet, geen overdreven nichtengedoe, de scène wordt wel beschreven maar er wordt geen hysterie aan toegevoegd. Zoals de angst om homo te zijn en carrière kunnen maken, coming out.

Het is een mooi stuk, een aanrader om te zien. speellijst van The Normal Heart

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: