Zingen zolang het duurt

Zingen zolang het duurt

Woensdag 9 december 2015

Paul de Leeuw staat weer sinds een aantal seizoenen in het theater. Elke keer weet hij ons weer te verrassen met zijn creativiteit. Deze keer staat hij in het theater met zijn voorstelling genaamd; Paul de Leeuw, Zingen zolang het duurt!

Het wordt een mooie avond, met veel lachen en een huilbui. Iedereen mag in de zaal zijn favoriete nummer doorgeven via een speciaal telefoonnummer, de enige spelregel die Paul de Leeuw stelt dat het nummers moeten zijn die hij al eens eerder heeft gezongen. Het blijkt dat hij veel nummers heeft gezongen in zijn televisie en theater programma’s. In het begin is hij wat aan het zoeken, hij neemt de verzoeknummers nog niet serieus. Hij zingt de nummers op een verkeerde manier en probeert de zaal te laten ontspannen en creëert een bepaalde sfeer. Het geeft mij geen fijn gevoel, het voelt geforceerd!

Ik weet dat Paul echt beter kan en dat blijkt later ook, hij gaat echt zingen, naast de verzoeknummers uit de zaal met de klassiekers zoals: Blijf bij mij, Vlieg mee naar de regenboog. Zingt hij ook veel nummers van Robert Long, het zijn tijdloze nummers zoals; Kalverliefde, Torbeckeplein, Flink zijn en Allemaal angst. Het zijn echte luisternummers en Paul zingt ze prachtig.

In de 2,5 uur durende voorstelling zonder pauze, weet hij ons te boeien en natuurlijk zijn ze grappen aanwezig. Paul is in zijn element en kan de grote zaal makkelijk aan. Zijn bekende typetjes Annie en Bob worden ook van stal gehaald. Het nummer van Claudia de Breij wordt door Annie wel grappig neergezet, zie de video. 

In het laatste gedeelte van de show weet hij mij echt goed te raken met het nummer van Bram Vermeulen: De Steen, dit heb ik voorgedragen tijdens de uitvaartdienst van mij moeder. Ik sluit mijn ogen en denk na over 8 jaar zonder mij moeder en mijn tranen vloeien… het mag.

Paul heeft ons prima vermaakt en blijft een ras entertainer, die weet hoe ver hij kan gaan, een TOP avond gehad.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: