Max en dromen

Max en dromen

Zondag  15 mei 2016,

We rijden naar het circuit waar de formule 1 race wordt verreden, onderweg speculeren wij over de kansen van Max. Hij moet een derde plek kunnen halen. Bij aankomst blijkt het een stuk drukker te zijn dan gisteren, logisch natuurlijk, er zullen vandaag 90.000 bezoekers zijn. Het lukt ons wel om een plek te vinden, met uitzicht op grote televisieschermen.

Het ochtend programma bestaat uit races van de GP2, GP3 en Porsche Supercup, vooral de Porsche Supercup is leuk om te kijken. Hierbij kunnen wij echt het racegeluid horen, want de Formule 1 auto’s zijn sinds twee race seizoen veel stiller.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het weer is prettig:  rond 23 graden en mijn vader geniet er lekker van, wij vinden het soms wel pittig om zo in het gras in de volle zon te zitten. Een Hollander heeft altijd wel iets om te zeiken, zullen we maar zeggen :-). Om 12.30 is de parade met de F1 rijders. Alle rijders worden het circuit rondgereden op een open truck. Bij onze bocht gaat de truck stilstaan en stapt Alonso uit. De Spaanse fans gaan uit hun dak, mooi om te zien. Ondanks dat hij de laatste tijd geen resultaten boekt, zijn de Spanjaarden de successen van hem nog niet vergeten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Maar wij zijn natuurlijk gekomen voor de race en zijn blij dat het om 14.00 echt gaat beginnen. De spanning voor de start neemt toe en ook bij ons gaat het nu echt kriebelen… Wij merken dat iedereen in Nederland ook in de gaten heeft dat Max met zijn P4 kwalificatie een unieke prestatie heeft geleverd… Veel mensen zijn jaloers dat wij er live bij zijn. Helaas mensen, lekker jaloers blijven hihi.

De start is sensationeel, we zien het op tv-scherm gebeuren: Hamilton tikt tijdens een inhaalactie zijn teamgenoot Rosberg van de baan… oftewel de beide Williams zijn uitgeschakeld en de Red Bulls liggen aan de leiding. Het wordt nu echt spannend..zou Max voor een sensatie kunnen gaan zorgen, in zijn eerste Race voor Red Bull.

Voor de duidelijkheid Max heeft pas sinds afgelopen vrijdag voor het eerst in zijn nieuwe auto kunnen rijden, deze auto heeft een andere motor en is anders afgesteld. Met zijn stuur kan hij 70 verschillende settings uitvoeren… respect voor hem!

De race verloopt goed, beide teams van Red Bull en Ferrari maken nu hun strategie en gokken op een  nummer 1 klassering. Maar de Red Bulls nemen de leiding en Max komt ook op nummer 1 te liggen door een pitstop van zijn teammaat: Ricciardo. Hij kan deze positie vast houden door goed te blijven rijden en houdt de deur dicht voor de Ferrari rijder Raikkonen. Ook de keuze van Red Bull en Max om voor een 2-stops strategie te kiezen blijkt een gouden zet. Er gaan zelfs fan van Mercedes weg… want voor hun is deze race voorbij. Ik ben trouwens wel erg benieuwd wat de baas van Mercedes tegen Hamilton gaat zeggen.. dat zal wel eens een pittig gesprek kunnen gaan worden, hihi.

Wij worden langzaam steeds doller… wij gaan bij elke doorkomst van Max staan en schreeuwen Max toe. Mijn vader zwaait met zijn handdoek in het wilde weg rond, maar ook de mensen om ons heen gaan steeds meer klappen. Max is aan het winnen en dat voelt iedereen…. Fantastisch om dit mee te mogen maken. Zijn goede manier van rijden blijkt nog maar eens als Max z’n teamgenoot Ricciardo met een 3-stops strategie toch een klapband krijgt.

Dan is het zover, de laatste 6 ronden waren echt spannend, maar Max kan zijn positie behouden!

Max wint de F1 Grand Prix van Spanje, 2016

Wat een ontlading, wij springen in het rond, vallen in elkaar armen en geven elkaar een high-five. Het publiek gaat staan, iedereen klapt en schreeuwt Max toe, Max komt langs rijden: met opgeheven vuist uit zijn auto! Wat een held, hij is de jongste rijder ooit die een formule 1 race heeft gewonnen.

Het Wilhelmus klinkt uit de speakers en wij zingen samen met de overige Nederlanders uit volle borst mee, wat een ervaring om hier bij te mogen zijn. Wij hebben echt veel geluk!

Op de sociale media ontplofte het nu echt, Max is hot, oftewel de Maxmania is begonnen en wij waren erbij 🙂

2 REACTIES

comments user
Klaas Breunis

Prachtig mooi ‘live’ verslag HE, je leest het als of je er zelf bij bent.

Je zou bijna vergeten waar het die zondag werkelijk om ging………😜

    comments user
    Hans-Erik

    Bedankt hoor… dat vergeten wij echt niet hoor. Ik heb zelfs nog even getwijfeld om het alsnog te vermelden in bericht.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: