Max op plek 4

Max op plek 4

Zaterdag 14 mei 2016

We zijn een beetje uitgelaten… want vandaag mag Max laten zien waarom hij de plek van Kyvat in mocht nemen. Wij komen rond 10.15 aan bij het circuit. Gelukkig had ik gisteravond nog snel een parkeerkaart gekocht, het verloopt allemaal soepel.

Wij besluiten dezelfde plek te nemen waar Henri en ik ook vier jaar geleden hebben gezeten, mooi uitzicht op twee bochten en videoschermen.

Het wordt een leuke dag, met veel zon. De sfeer is goed, de Hollanders zijn goed vertegenwoordigd en zorgen samen met Spaanse fans voor spontane reacties als Alonso of Max voorbij komt rijden.

Max rijdt een goede 3e training en eindigt op plek 4, dat belooft veel voor de kwalificatie.

Tijdens de kwalificatie rijdt Max weer goed, hij gaat makkelijk door en mag in het laatste blok samen met de toppers strijden om de beste 10 plekken. Max komt zelfs even op de 2e plek te staan, helaas kan hij dit niet volhouden. Hij start morgen vanaf de 2e startrij. De laatste keer dat een Nederlands coureur dat heeft gepresteerd was in 1980 door Jan Lammers.

Het was super om het mee te maken, wij zijn erg benieuwd naar morgen!!

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: