Spanje dag 3, Ontmoeting met Max

Spanje dag 3, Ontmoeting met Max

Donderdag 12 mei 2016

Wij gaan vandaag met de auto op pad, want wij willen het circuit gaan bezoeken om 1600 kunnen wij de pitstraat in, wellicht kunnen wij Max gaan ontmoeten. Eerste stop, de Badplaatsen Blanes en Lloret de Mar.

In Blanes bezoeken wij een botanische tuin, het blijkt een prachtige aangelegde tuin te zijn. Henri heeft goed gekozen om hier een bezoek aan te brengen. Wij lopen hier bijna twee uur rond.

In Lloret de Mar laat ik zien waar ik ben wezen stappen, maar dat is al heel lang geleden hihi. Wij drinken wel een drankje op het strand van Lloret, op dezelfde plek als vier jaar geleden.

Onderweg hebben wij stokbrood en ham gekocht, dit eten wij lekker op terwijl naar het circuit rijden. Wij komen ruim op tijd aan en lopen op het circuit richting de overdekte tribune. Achter de tribune staan de verschillende stands van de teams. Henri, William en ik maken een ritje in de racesimulator van Mercedes , het geeft een aardig beeld dat de rijders over een goede conditie moeten beschikken. Om 1600 gaat de pitsstraat open:  wij mogen echt op de baan lopen. Het asfalt is erg grof qua structuur en in de berm liggen de marbels (stukje van de banden). Om de kans te vergoten om Max te zien,  lopen wij snel naar box van Red Bull toe. We staan op de 1e rij, terwijl wij wachten op Max testen de Red Bull monteurs het wisselen van de banden. Gaaf om te zien!

Maar dan komt Max uit de pitsbox lopen, hij neemt rustig te tijd om iedereen een hand of handtekening te geven, ik laat Max een handtekening zetten op mijn cap:-) Het is drukte van belang bij de verschillende rijders, ze komen om de beurt in de pitsstraat lopen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: