Gaudi in Barcelona (Spanje dag 2)

Gaudi in Barcelona (Spanje dag 2)

Woensdag 11 mei 2016

Wij nemen de trein vanaf Santa Suzanna naar Barcelona, het is een rit van ruim een uur en gaat langs de Middellandse zee kust. We stappen uit bij de omgeving van de Ramblas, het voelt voor ons vieren prettig om hier te lopen. Lekker de sfeer van deze stad proeven.

We lopen de Ramblas af, halverwege stoppen wij bij de overdekte markt. Daar liggen de heerlijkste verste producten zoals hammen, inktvis en verse broden. Wij proeven wat en nemen een broodje mee voor onderweg.

Ik heb onderweg kaartjes gekocht voor de Sagrada familia, vanaf de haven nemen wij de metro naar de bekendste kerk van Spanje. Het is fascinerend om te zien hoe de kerk blijft veranderen, in die drie keren dat ik de kerk heb bezocht. Hopelijk is basiliek  in 2026 klaar, er is dan meer 100 jaar aan gebouwd. Het ontwerp van de kerk is al meer dan een eeuw geleden vooral door Gaudi gemaakt. De Sagrada Familia was zijn levenswerk. Ondanks dat zijn ontwerpen al meer dan 100 jaar oud zijn heeft de kerk aan de binnenkant een moderne uitstraling. Aan de voorkant van de kerk wordt de geboorte van Jezus verteld door verschillende beeldhouwwerken en aan de achterzijde wordt het lijdensverhaal verteld. Het blijft indrukwekkend om te zien, dat geldt ook voor mijn vader en broer. Zij bezoeken Barcelona voor het eerst, mooi om dit samen te mogen doen.

Het is rond 15.00, tijd voor een drankje! Dus wij gaan lekker op een terrasje zitten met uitzicht op de Sagrida Familia. We bestellen bier, sangria en nemen er nog wat tapas bij. Het smaakt prima! We besluiten om nog verder de stad te gaan verkennen, of anders gezegd meer Gaudi te gaan zien want Barcelona = Gaudi. We nemen de metro naar andere kant van de stad, richting een ander project van Gaudi: Park Guell. Na een flinke klim want Park Guell is op een heuvel gelegen aan de rand van Barcelona. Bij aankomst blijken alle dag kaarten te zijn uitverkocht, we kunnen alleen nog maar om 20.00 terecht, dat wordt ons echt te laat. Wij besluiten wel in het openbare gedeelte van het park te gaan lopen. Zo kunnen mijn vader en Wiliam toch iets van het park zien. Park Guell is een park waarbij Gaudi vooral kunstwerken met mozaiek heeft gemaakt, zoals de bekende hagedis. Maar helaas wij kunnen het alleen vanuit de verte zien, gelukkig Henri en ik hebben dit park in 2012 wel kunnen bezoeken. Blijkbaar wordt het steeds meer een trend dat musea kaarten aanbieden met tijdslots, op zichzelf wel prettig qua verdeling van de bezoekers. Alleen je moet alles wel goed gaan plannen en je smartphone moet in het buitenland ook beschikken over een buitenland bundel. Gelukkig heeft Vodafone dat :-P.

Wij nemen de metro weer terug naar onze treinhalte en vanuit daar nemen we de trein terug naar Santa Suzanna. Het is best wel druk in de trein, helaas geen zitplaatsen voor ons. Richting Santa Suzanna wordt de trein leger en kunnen wij gaan zitten. Tegen 19.30 komen wij aan bij het hotel, ff snel opfrissen en dan lekker eten. Het was een mooie dag, ook qua weer, met een graadje of 22 was het veel beter dan gisteren.

Morgen gaan wij voor het eerst naar het circuit, om Max te ontmoeten.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: