Rondreis Iran, dag 4

Rondreis Iran, dag 4

Dinsdag 19 juli 2016

Helaas kan ik geen foto’s online zetten ivm beperkte toegang tot mijn site, deze volgen later.

We hebben lekker geslapen en zijn redelijk uitgerust voor onze eerste volledige dag in Iran. Om 7:00 uur ontbijt en om 8 uur de bus in voor een lange rit van 500km naar Tabris.

Onze eerste stop is bij Soltaniyeh, een stad die is gebouwd door de Mongolen in de 13e eeuw. We bezoeken het Oljeitu mausoleum, bijzonder is de decoratie aan de binnenkant, die momenteel wordt gerestaureerd, en de grote bakstenen koepel.

Na ons bezoek reizen we verder, de lunch gebruiken we in het plaatsje Zanjan. In Iran eten ze twee keer per dag warm. We nemen soep vooraf en kunnen vervolgens kiezen uit kip- of runderkebab, ook is er forel en lekker veel groente en salade. In tegenstelling van andere landen waar het warm kan zijn, is hier het kraanwater te drinken. Met andere woorden salade zijn hier te eten zonder kans op buikloop.

Gedurende de dag verandert de omgeving van vlak naar bergachtig. Na de lunch stoppen we op een mooie plek met zicht op rood en grijs gekleurde rotsformaties. Onderweg eten we onze koekjes op, ze smaken heerlijk en het zakje is te snel leeg.

Tabriz is de tweede stad van Iran. Er wonen overwegend Turkse Iraniërs. Bij aankomst bezoeken we de bazaar. Het is een traditionele bazaar, dus potten en pannen, kruiden enzovoort te koop, wij kopen er doosje dadels, lekker voor in de bus. Het blijft mooi om te zien hoe de Iranees bevolking op ons reageert, wij maken foto’s van elkaar en geven elkaar handen. Daarna rijden we door naar ons hotel. De kamer is basic en dit is ons eerste hotel met alleen een hurktoilet. Dat is even wennen 🙂

Na onze eerste ervaring met Iran blijkt dat Iraniërs erg vriendelijk en toegankelijk zijn, de sfeer is overal gemoedelijk en prettig.

Tot besluit van de dag gaan we met een deel van de groep naar een restaurant om de hoek.

 

1 REACTIE

comments user
Greet

Leuk om te lezen, ik ga me al verheugen op de foto’s. Groetjes Greet

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: