Rondreis Iran, dag 3

Rondreis Iran, dag 3

zondag 17 juli en maandag 18 juli
In Brussel konden wij vlot inchecken, het was een prettig weerzien met onze groepsleden, iedereen was blij dat wij toch nog sneller dan verwacht aan onze reis konden beginnen.

Het eerste gedeelte naar Istanbul ging prima, helaas moesten wij 7 uur wachten op onze vlucht naar Iran, Iedereen van onze groep zocht een plekje op een van de vele banken. Rugzak onder je hoofd en proberen te slapen, dromen over deze reis. Ik heb in totaal 3 uur kunnen slapen, meer dan ik had verwacht. Ik heb genoeg leesvoer meegenomen, dus het nieuwe boek van Olav Mol, leest lekker weg.

Om 9:30 uur zijn wij vertrokken vanuit Istanbul, het viel mij op dat het vliegtuig erg vol zat. Vol met Turkse mensen, maar ook uit andere landen. De vlucht verliep prima, lekker wat slapen en video kijken, prima te doen. Helaas was de lading verre van prettig want ik heb een kots zakje moeten gebruiken. Het vliegtuig ging een extra ronde boven Teheran maken en dat kon je wel voelen in je buik, pff. Er waren meer mensen die hun maag niet meer onder controle hadden. Gelukkig verliep het controleren van paspoort en visa lekker vlot, mooi om te ervaren dat je erg welkom wordt geheten. Op het vliegveld hebben wij kennisgemaakt met onze vrouwelijke gids, ze heeft een moeilijke naam, ik noem haar gewoon Martha. Tevens hebben wij wat geld gewisseld, nou je voelt je wel miljonair met al dat briefgeld.

Buiten het vliegveld maken wij kennis met woestijnklimaat van Iran, het is erg warm. Gelukkig kunnen wij snel de bus instappen, met aircoGlimlach. Onze reisbegeleider Ton deed het welkomstwoord in de bus en Martha heette ons welkom in haar mooie Iran.

We pikken onze route op zoals deze beschreven staat in onze reisbeschrijving. Wij rijden naar Qazvin, het wordt een reis van drie uur, het landschap is erg droog en vlak. Wij komen tegen 18:00 uur bij ons hotel, het is een prima hotel. Na het inchecken en douchen gaan wij gezamenlijk eten. Het eten wordt ons aangeboden door Djoser omdat er enkele groepsleden hadden geklaagd over de manier hoe alles was verlopen en nee, ik heb niet geklaagd! Het eten smaakt goed: een aantal verschillende kebabs met rijst en salade. In Iran is alcohol verboden dus ik had mij al ingesteld op een vakantie met veel cola, maar er wordt toch bier geschonken, weliswaar zonder alcohol met lemon smaak. Prima om te drinken bij het eten. 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: