Rondreis Iran, dag 21

Rondreis Iran, dag 21

Vrijdag 5 augustus 2016,

Vandaag is de laatste dag van onze rondreis door Iran. Martha, onze lokale gids, houdt een afscheidsspeech. Zij voelde zich gisteren aangevallen door onze reacties op haar enquête en hield een bewogen speech. Het siert haar dat ze ook eerlijk naar haarzelf toe was. Ze had gewoon wat minder bazig moeten doen en meer suggesties met ons moeten delen. Ze dacht teveel voor de groep en dat werd haar regelmatig niet in dank afgenomen. We zijn geen kleine kinderen :-).

Voordat wij vanmiddag naar Nederland gaan vliegen bezoeken we het Golestan paleis en de Azadi toren.

Het Golestan paleis bestaat uit een aantal gebouwen en een mooi aangelegde tuin. Er staat een indrukwekkende marmeren troon en het inmiddels bekende tegelwerk is overal te zien. Een paleis met een grote hal met spiegel plafond en als pronkstuk een pauw troon.

Laatste stop is de Azadi toren. Het monument dat is gebouwd ter herinnering van de 2500e verjaardag van het Perzische  rijk.

Tijd om terug te vliegen naar huis. In het vliegtuig gaan meteen vrijwel alle hoofddoeken af. Aangekomen in Istanbul nemen we een drankje, niet gemist maar een biertje op zijn tijd is toch wel heerlijk.

Op Schiphol aangekomen nemen we bij de  bagageband afscheid van de groep en gaan door de douane naar de trein. Tot mijn verbazing is mijn broer William met Jesse naar Schiphol gekomen om ons op te halen. Leuk! We kletsen bij je de auto en zijn binnen no-time thuis.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: