Roadtrip Schotland, dag 6

Roadtrip Schotland, dag 6

Maandag 3 oktober 2022

Wij zijn nog steeds in Oban, vanuit hier vertrekken veel veerboten naar verschillende (schier)eilanden. Helaas hadden wij ons niet goed voorbereidt op het bezoek aan deze stad. Als wij online gaan kijken naar de beschikbaarheid van reizen naar de verschillende eilanden zitten ze bijna allemaal vol. De veerboot naar het eiland Mull heeft gelukkig nog wel plekken beschikbaar en wij kopen online snel twee kaartjes. Helaas kan onze eigen auto niet mee met de boot, alle beschikbare autoplekken waren al uitverkocht.  De auto was handig geweest want het eiland is vergelijkbaar met Zeeuws-Vlaanderen qua oppervlakte. Wij gaan eerst onze tickets ophalen bij de balie in de vertrekhal van de veerboot. In de vertrekhal is het al aardig druk.

Rond 09.50 uur vertrek de veerboot, ik ben voorbereid qua zeeziek zijn dus mijn tabletten zijn al ingenomen. Martijn kan rustig varen op een boot, hij wordt er nooit ziek van. Sommigen hebben altijd geluk. Vandaag heb ik dat geluk ook, want de overtocht verloopt rustig. We zitten rustig op het achterdek, lekker te genieten van het uitzicht. Na 45 minuten ligt de veerboot aan bij Mull en dat zonder de visjes eten te voeren.

We lopen direct naar het VVV-kantoor om informatie te krijgen over het eiland. Een behulpzame mevrouw geeft ons enkele suggesties. Maar zij geeft aan dat je niet alles kunt doen als je geen auto tot je beschikking hebt. Zij geeft ons het advies om de bus te nemen naar het dorpje genaamd: Tobermory. Het advies nemen wij over, gelukkig hadden wij gisteravond al een 24-uurs ticket gekocht voor de busdienst op het eiland. De wegen naar het dorpje zijn smal, auto’s die van de andere kant komen moeten wachten op de speciaal aangelegde passeer-vakken.

Na 30 minuten komen wij aan in het dorpje, helaas is het begonnen te regenen. We bekijken het dorpje wat bekend staat om haar felgekleurde huisjes. Het dorpje kent veel souvenirwinkels en wij kunnen ook iets leuks kopen voor onze souvenirkast in de woonkamer. In een museum zien wij veel informatie over het eiland. Het lijkt wel of de man die bij de deur zit deze spullen allemaal zelf verzameld heeft en dat zijn vrouw op een gegeven moment heeft gezegd:

Deze spullen gaan ons huis eruit of ik ga bij je weg?

Het museum is wat rommelig ingericht maar het is wel met passie gedaan. Het weer wordt slechter en we hebben wel wat zin in een lunch. We hebben even moeten zoeken tot we een restaurant hadden gevonden die een vrije tafel had. Gelukkig is het gelukt en kunnen wij ons een beetje opwarmen met een kop koffie. We besluiten om hier een warme maaltijd te bestellen, ik neem een pan met mosselen en Martijn kiest voor een heerlijke burger samen met een lokaal biertje. We genieten.

Na de lunch besluiten we toch maar om te gaan wandelen. De regenbroeken komen nu al van pas.  Martijn wil richting de waterval gaan lopen, dit gaat via een pad vanuit de haven en gaat vervolgens het bos in. Het is prima om te doen, af en toe krijgen we beschutting van de bomen. De waterval is niet heel spannend om te zien. Je ziet op een gegeven moment overal water stromen hihi. We maken vervolgens nog een andere wandeling in het dorpje, maar helaas is er niet zoveel meer te zien. Je kunt ook wel merken dat het naseizoen is, in de zomer zal het hier wel een bruisende boel zijn. Nu was het rustig en erg nat.

Om 16.00 uur pakken wij de bus terug naar de veerboot, de boot vertrekt om 17.00 uur naar Oban. De zee is weliswaar wat onrustiger maar gelukkig ga ik ook keer niet de visjes eten voeren.

Aangekomen in Oban lopen wij in de regen nog naar de Lidl voor wat boodschappen, het zou de hele avond blijven regenen.

1 REACTIE

comments user
Henriette Visscher

Jammer van het weer! Maar je kan weer een mooi plekje afstrepen en een gaatje opvullen in de souvenierskast 🙂

Geniet er nog maar lekker van!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: