Geen Alpe d’Huez vandaag

Geen Alpe d’Huez vandaag

Gisteren hadden wij een dagje voor ons tweeën, Henri had een reisboekje van mijn gekregen en daaruit had hij  een leuke bestemming gevonden: Grottes de Choranche. Deze grotten liggen zo’n 200 km vanaf de Alpe d’Huez af oftewel 2 uur rijden in de buurt van Grenoble.

De reis naar deze grotten ging door het mooie Franse landschap, prachtig om dit zo te mogen zien. De grotten liggen aan de eind van de kloof, de laatste weg naar de grot toe was erg smal maar wel goed te bereiken via de auto.

Wij hebben de kaartjes gekocht en samen met andere toeristen zijn wij onder begeleiding van een gids de grotten binnen gegaan. Deze druipsteengrotten is uniek in zijn soort want hier kun je stalactieten vinden. Dit zijn lange (1 tot 3 m) maar erge dunne (3 a 4 mm) pegel (van gekristalliseerde kalk). Deze groeien met snelheid van 5 cm per eeuw, dus erg breekbaar mede omdat ze hol zijn.

IMG_1810 IMG_1819IMG_1825IMG_1826IMG_1829IMG_1831

IMG_1840IMG_1842IMG_1843

 

 

 

 

 

 

IMG_1853

IMG_1856IMG_1859IMG_1861

Het was erg bijzonder om te zien, soms leek het wel of je in een fantasiefilm was beland..

Na ons bezoek aan deze grotten zijn wij een klein dorpje binnen gereden namelijk Pont-en-Royans typische een Frans dorpje met een smalle straatjes. Dit dorpje ligt op een rotsplateau, de huisjes hangen boven de rivier.

IMG_1868 IMG_1869

 IMG_1871IMG_1872

Daarna zijn weer naar ons appartement gereden

,IMG_1873

dit is trouwens ons uitzicht, PRACHTIG TOCH!!

Na het eten hebben wij bezoek gehad van Trudy en Pa. Pa heeft gisteren de Alpe d’Huez nog een keer beklommen en dit heeft hij gedaan in een tijd van 1 uur en 12 min.. Het gaat allemaal voorspoedig, maar vanaf nu is er rust, dus geen beklimmingen, alle krachten sparen tot donderdag.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: