Rondreis Oost Europa, 1

Rondreis Oost Europa, 1

Orginele weblog Hans-Erik

Zaterdag 9 juli, vandaag zijn wij om 14.30 vertrokken uit Apeldoorn, wij hebben tot 12.00 kunnen slapen na ons bezoek aan North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Wij hebben onze koffers ingepakt en de auto goed ingepakt voor onze grote vakantie van dit jaar. Deze keer gaan wij een rondreis maken door Litouwen, Letland en Polen.

Nou hoor ik je misschien denken “dat is ook heel wat anders”. Henri en ik hebben al vaker nagedacht over een reis richting Polen vooral om een bezoek te brengen aan Auschwitz, het beruchte concentratiekamp tijdens de 2e wereldoorlog. Maar naar wat speuren op het internet heb ik deze combinatiereis gevonden, dat leek ons wat leuker om meerdere landen te bezoeken.

2010_P54_DrielandenreisLetLitPol

Dus nu onderweg naar Kiel in Duitsland, dat is een kleine 500 km rijden. De reis verliep voorspoedig, rustig kunnen doorrijden, af en toe een stop voor een kop koffie. Om 19.00 zijn wij weer gestopt om ff lekker wat te eten bij een soort La Place restaurant, vervolgens de auto afgetankt. Daarna nog een klein uurtje gereden, om 21.00 waren bij de haven in Kiel. Nadat wij ons hadden ingecheckt, reden wij langzaam in een soort optocht van personenauto’s  naar de veerbocht. Er gingen ook opvallend veel opleggers met 2e hands auto’s mee op de veerbocht, (dus de verhalen kloppen dat er veel afschreven auto’s naar het oosten gaan).

IMG_2063

Ons auto moest op het dek 1 staan oftewel het laagste deel van deze ferryboot, je kreeg aanwijzigingen hoe je auto neergezet moest worden, dus strak langs de andere auto’s soms met maaer 5 cm ruimte daartussen. Maar de auto stond op z’n plek, dus wat pakte wat spullen en gingen inchecken. Het is een redelijke grote veerboot die 7 dek-lagen heeft, onze hut is een binnenhut, helaas dus geen uitzicht op zee. De hut is prima, alle gemakken voorzien zoals wc/douche, ruime bedden en radio met verschillende soorten muziek. Wij zitten wel op de 7e laag en daar is ook het zonneterras oftewel helikopterplatform. Maar om 23.30 zijn wij vertrokken uit de haven van Kiel, wij varen ongeveer tot 22.30 en dan komen wij aan Litouwen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: