Rondreis Oost Europa, 2

Rondreis Oost Europa, 2

originele weblog Hans-Erik

Zondag 10 juli, zo lekker geslapen op de veerboot, het was rond 09.00 dat wij wakker zijn geworden. De Oostzee is rustig dus dan is het gelukkig ook rustig aan het boord, maar je merkt weinig van het varen op zee, af en toe trilt de veerboot licht.

Nadat wij ons hadden gedoucht zijn wij gaan ontbijten en rond 09.30 gaan de eerste halve liters bier via de bar naar de vrachtwagenchauffeurs, ik zeg “proost”. Wij houden het nog maar even op een kopje koffie en een broodje…het eten is prima!

Vandaag hadden wij het rustig, echt een relaxdagje: beetje reisboeken doorlezen, beetje slapen en regelmatig gaan wij het zonnedek op om ff te kijken hoe ver je bent. Dat kunnen wij natuurlijk niet zien, want er geen land te zien hihi… maar met de TomTom kun je wel zien hoe hard/langzaam wij varen namelijk 35 km per uur.

IMG_2079 IMG_2069 IMG_2071  IMG_2078 IMG_2085

Rond 18.00 hebben wij het restaurant weer bezocht voor het diner, dit was ook in buffetvorm. Het eten was prima te doen, verschillende soorten vlees, rijst, aardappelpuree.

P7100037P7100035

Vervolgens hebben wij nog koffie gedronken in onze hut, daar nog wat gelezen. Rond 21.00 zijn wij het zonnedek weer op gegaan om zo van het uitzicht te genieten want de veerboot was ondertussen de haven van Kailpeda binnen gevaren. Deze haven is een soort kanaal, met aan de ene kant een natuurpark en andere kant de stad. Daar hebben wij ook de zon zien onder gaan…

IMG_2132  IMG_2140 IMG_2141  IMG_2145 IMG_2147

Vervolgens ging de veerboot afmeren bij de haven, moesten eerst alle vrachtwagens uit de veerboot worden gereden, vervolgens mochten wij onze auto uit de veerboot rijden.

IMG_2150 IMG_2152 IMG_2153 IMG_2154   IMG_2157

Dat ging allemaal wel soepel want wij stonden redelijk voor aan. Maar het was wel erg smal in de veerboot.

P7100040 P7100039

Vervolgens was het rond 23.30 toen wij de haven verlieten en op zoek gingen naar ons hotel, gelukkig konden wij dit goed vinden in het donker. Na een klein half uurtje waren bij onze volgende slaapplek, de 1e indruk mooie plek aan de haven in het oude gedeelte van de stad. Morgen meer eens verder gaan bekijken maar nu eerst lekker slapen, Henri heeft de oogjes al weer dicht en droomt over… tja dat zullen wij morgen maar eens vragen.

Geef een reactie

%d