Spanje dag 4

Spanje dag 4

Vrijdag 11 mei,

Wij vinden drie dagen Formule 1 iets teveel van het goede. En hebben besloten om de vrije training op vrijdag over te slaan. Om wat meer te kunnen zien van dit gedeelte van Spanje, vandaar ons bezoek vandaag aan Montserrat.

Na het ontbijt zijn wij op pad gegaan, met onze leenauto, lekker rijden door het Spaanse landschap, helaas af en en toe onderbroken door een tol doorgang.

Tegen 12.00 zijn we aangekomen bij het klooster van Montserrat, dit ligt op de helling van de gelijknamige berg Montserrat op een hoogte van 1236 meter. Het klooster ziet er prachtig uit, tegen een hoge berg. Wij zijn het klooster binnen gegaan aan de zijkant, waar beelden en schilderijen hangen. Tegen 13.00 was het gehele klooster vol met bezoekers, want elke dag is er een dienst met een koor, dit keer een kinderkoor. Het was geweldig om te zien dat deze kinderen met hun zang een kerk vol toeristen stil kan krijgen. Het klonk mooi en warm! Toen de kerkdienst voorbij was, zijn wij verder gelopen om de Zwarte Madonna te zien, dit is een beeld uit de 12e eeuw. Het klooster wordt nog steeds bewoond door benedictijnse monniken.

Bij klooster kun je gebruik maken van een treintje op een tandradbaan om naar de top van de berg Montserrat te gaan. Van daaruit zijn we terug gewandeld naar het klooster. Na de wandeling snel een broodje gekocht en in de auto bepaald wat de volgende bestemming zou worden. We zijn door mooie Spaanse dorpjes met wijngaarden en olijfbomen naar montblanc gereden. Dat is een mooi bewaard gebleven en opgeknapt middeleeuws ommuurd stadje gelegen op een heuvel. Daar hebben wat gekeken en genoten van een espresso op een terras. Daarna onze weg vervolgd naar een badplaats vlak onder Barcelona, Sitges. Dit is meer een badplaats voor Henri. We hebben daar wat gegeten en gedronken bij een lounge bar van een Nederlandse eigenaar die we bij toeval troffen. Bijzondere combinatie van aardbei met geitenkaas als toetje. Na het eten was het tijd ook weer eens richting het hotel te gaan. Circa 23 uur weer in Santa Suzanna aangekomen. Snel op bed, morgen vroeg op voor de races op circuit de catalunya.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: