Rondreis India / Nepal dag 12

Rondreis India / Nepal dag 12

Woensdag 22 aug.

Wij hebben allebei onrustige geslapen, vaak naar toilet geweest, waarschijnlijk toch de verkeerde tabeletten gekregen.

Helaas moeten wij het mooie stadje Pokhara achter ons laten, want het is vandaag een reisdag, rond 09.30 zijn wij vertrokken met de bus. Wij gaan op weg naar Kathmanudu de hoofdstad van Nepal met 1,2 miljoen inwoners. Nepal heeft in totaal 30 miljoen inwoners, de inwoners wonen voor het grootste gedeelte in het buitengebied. Elke inwoners van Nepal heeft recht op een stuk grond.

Onderweg reden wij door verschillende dorpjes heen, het landschap is prachtig, erg groen veel heuvels en soms in de verte een topje van de vele bergen die bij de himalaya gebergte behoren. Af en toe zijn wij gestopt zo als bij een een mooie waterval, die ook gebruikt wordt als was plek voor de vrachtwagenchauffeurs.

image

image

image

image

In Nepal stromen flinke rivieren, deze rivieren splitsen het land op, want aan de overkant zijn ook weer dorpjes, deze worden dan met vaste land verbonden met bruggen, maar soms kan dat niet en dan worden er loopbruggen aangelegd. Bij een van onze stops hebben wij zo dorpje bezocht middels zo loopbrug.

image

image

image

Onze lunch was ook aan dezelfde rivier maar wel een stukje verder, beiden zijn wij aan de pannekoeken gegaan, was erg lekkker.

Het laatste stukje van drie uren naar Kathmanadu was erg onrustig, de wegen zijn erg smal, veel vrachtverkeer, onze buschauffeur ging reed wel pittig door.

Rond 18.20 kwamen wij aan in Kathmanudu, wat een verschil met Pokhara. Veel groter, meer mensen, meer troep, helaas was het gaan regenen.

Laatste gedeelte moesten wij lopen omdat de bus niet door de smalle straten kan, gelukkig is deze kamer een stuk beter dan Pokhara.

Wij hebben toch maar besloten om de medicijnen van gisteren niet meer te gebruiken en andere te kopen, dit is een kuurtje tegen infecties en bacterien , wij gaan het zien hihi..

Na een opfrissing met 4 anderen een restaurant uitgekozen uit de Lonely planet. Was lekker eten, lekker gebabbeld mooie afsluiter van deze reis dag.

Morgen gaan wij de lucht in, althans dat hopen wij…..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: